Vaccinarea contra gripei de sezon incepe la sfarsitul lui octombrie

0
608
vaccinare

vaccinareCampania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon va incepe la sfarsitul lunii octombrie, urmand sa fie utilizate 1,3 milioane de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a varstnicilor, a copiilor, a bolnavilor cronic si a personalului medical.

Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon, informeaza, joi, Ministerul Sanatatii.

„In 2010, Ministerul Sanatatii are in plan utilizarea unui numar de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire”, potrivit sursei citate.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atentia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here