Uzina Ford de la Craiova va intrerupe productia 7 zile

0
798

Uzina Ford de la Craiova va intrerupe productia pentru sapte zile, in luna septembrie, perioada in care angajatii se vor afla in somaj tehnic, din cauza scaderii de vanzari de pe piata auto, anunta reprezentantii companiei, citati de Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de reprezentantii Ford, productia la uzina din Craiova va fi oprita timp de sapte zile, in luna septembrie.

„Ca reactie la situatia precara a pietei europene, Ford Romania ajusteaza volumele de productie ale uzinei de la Craiova si are in plan oprirea productiei pentru sapte zile in luna septembrie, in cadrul sectiei Operatiuni Vehicule. B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimensiuni mici din Europa, dar, per total, piata auto continua sa scada comparativ cu anul precedent. Ford Romania va continua sa isi alinieze productia la cererea efectiva a pietei si, datorita flexibilitatii sistemelor noastre de lucru, putem reactiona in timp real la schimbarile pietei, inclusiv prin cresteri de productie. Conform contractului colectiv de munca dintre compania noastra si angajatii sai din Romania, in timpul acestor zile de intrerupere a productiei, angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiindu-le platite sumele astfel prevazute. Suntem convinsi ca aceasta este o masura temporara si ca situatia se va ameliora pe masura ce vanzarile de automobile pe piata europeana vor incepe treptat sa creasca”, se mentioneaza in comunicatul transmis de reprezentantii Ford.

Conform contractului colectiv de munca, in perioada in care se afla in somaj tehnic angajatii primesc 80 la suta din salariu.

Potrivit unor reprezentanti ai companiei, la uzina Ford din Craiova lucreaza aproximativ 4.000 de angajati, iar in somaj tehnic se vor afla circa 2.500 de persoane din sectia Operatiuni Vehicule, angrenate atat in procesul de productie motoare, cat si de masini, care nu vor veni la serviciu in cele sapte zile si vor fi platite cu 80 la suta din salariu.

Ford Romania a inceput in luna aprilie productia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri Motorul ecoBoost de 1,5 litri, al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, in care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru.

Constructorul auto american produce la Craiova si autovehiculul B-Max.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here