UVT în clasamentele internaționale: Rezultate THE Subject Rankings 2022

0
791

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă şi în acest an în Times Higher Education Subject Rankings cu domeniul Ştiinţe fizice (top 1001+ din 1227 de universităţi la nivel mondial) regăsindu-se între cele șase universităţi din România ierarhizate. Subdomeniile aferente domeniului Ştiinţe fizice sunt: Fizică și Astronomie, Matematică și Statistică, Chimie şi Geologie și Ştiinţe ale pământului.

 

Acest ranking, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni, recalibrate pentru fiecare domeniu, ponderile indicatorilor fiind adaptate fiecărui domeniu în parte. Pentru domeniul Ştiinţe fizice în care UVT este ierarhizată, celor 5 dimensiuni le-au fost alocat următoarele ponderi: activitatea de predare (27.5%), activitatea de cercetare (27.5%), impactul cercetării ca urmare a numărului de citări (35%), activitatea internațională (7,5%) și inovarea, transferul de cunoștințe către mediul socio-economic (2,5%).

 

Patru dintre universitățile membre ale Consorțiului Universitaria au fost incluse în ediția 2022 a acestui ranking internațional.

 

Despre acest clasament academic internațional, rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază: „Universitățile cele mai relevante din România în plan internațional sunt conectate la rețeaua cercetării științifice europene. Și pentru Universitatea de Vest din Timișoara, componenta de cercetare a devenit un factor major de  consacrare internațională, rankingul Times Higher Education Subject Rankings 2022 confirmând  această orientare strategică.

 

INFO: în Times Higher Education Subject Rankings

__________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here