USL nu participa la consultarile cu presedintele Basescu

0
719
usl-psd-pnl

usl-psd-pnlUSL nu va participa la consultarile de luni cu presedintele Traian Basescu, a anuntat liderul PNL Crin Antonescu, la finalul unei sedinte a liderilor USL.

Antonescu a precizat ca, pentru USL, nu subiectele propuse de catre seful statului sunt pentru opozitie subiecte pe agenda, ci ceea ce se intampla in tara.

Liderul PNL a mai sustinut ca un alt motiv pentru care USL refuza sa dea curs invitatiei sefului statului este atitudinea inacceptabila a presedintelui Basescu la precedentele consultari, referitoare la desemnarea premierului.

Crin Antonescu a declarat, de asemenea, ca greva parlamentara a opozitiei continua.Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a trimis duminica, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la Palatul Cotroceni, luni, la o discutie cu privire la urmatoarele teme: „perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara” si „dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului Romaniei”.

Reprezentantii USL sunt invitati la ora 12.00, iar reprezentantii PDL, UDMR, UNPR si ai grupului parlamentar al minoritatilor nationale la ora 13.00.

Presedintele Traian Basescu adresase o invitatie similara liderilor partidelor si formatiunilor politice, pentru data de 6 februarie, insa consultarile pe cele doua teme anuntate au fost anulate, fiind transmisa in acea zi o noua invitatie la consultari pe tema desemnarii noului premier.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminica, pentru MEDIAFAX, ca USL va conveni luni asupra invitatiei sefului statului de a participa la consultari la Palatul Cotroceni, insa a precizat ca el va propune ca invitatia sa fie declinata. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here