Urmeaza un Curs investitii pentru a intra in tainele bursei de valori

0
955

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/amLfrL8LGls

Bursa este, de fapt, o platforma cu diferite instrumente. Unele dintre ele sunt potrivite pentru toate categoriile de investitori, altele pot fi prea complicate pentru incepatori. Prin urmare, a spune ca cineva poate sau nu sa investeasca la bursa este gresit.

Toata lumea poate. Este important sa alegi instrumentele potrivite in functie de obiectivele si capacitatile tale financiare si de asemenea, sa faci un curs investitii. Pentru inceput, va fi util sa intelegi cum functioneaza in principiu bursa. Personajele principale sunt:

  • emitent – emite titluri pentru a strange bani;
  • investitori – investesc in aceste titluri pentru a obtine profit;
  • brokeri – intermediari intre vanzator si cumparator;
  • depozitar – tine evidenta valorilor mobiliare ale investitorului.

Ce poti invata la cursuri investitii?

Pe langa actiuni, despre care toata lumea a auzit deja, poti cumpara, de exemplu, obligatiuni si fonduri tranzactionate la bursa (ETF) de pe piata de valori. Pe aceste instrumente, expertii ii sfatuiesc pe investitorii incepatori sa se opreasca.

Citeste si De ce educatia financiara este cea mai buna investitie a ta?

Exista si alte tipuri de active, cum ar fi note structurale, dar acestea sunt complexe si disponibile doar pentru investitorii calificati. La cursuri investitii poti afla despre categoriile de investitori si diferentele acestora.

Valorile mobiliare fac din cumparator, coproprietarul real al afacerii companiei si dau dreptul de a revendica o parte din profiturile acesteia. Poti castiga din actiuni fie prin primirea de dividende, fie prin diferenta de pret cumparand mai ieftin si vanzand mai scump. Puteti afla mai multe despre acest tip de activ la cursuri investitii.

Daca ai cumparat o obligatiune, inseamna ca ai imprumutat guvernului sau unei companii. De fapt, aceasta este o chitanta, care indica cati bani a luat emitentul si ce procent se obliga sa returneze. In acelasi timp, cu cat debitorul este mai de incredere, cu atat procentul pe care este gata sa il imprumute este mai mic. Si cele mai sigure obligatiuni sunt obligatiunile guvernamentale. Dar randamentul acestora nu este adesea cu mult mai mare decat depozitele bancare.

Cursuri investitii – Cum sa faci schimb de fonduri?

Strict vorbind, acesta nu este un tip separat de activ, ci forma in care acestea sunt vandute. Fondurile colecteaza un portofoliu de valori mobiliare, iar un investitor poate cumpara o actiune din acesta. Un portofoliu poate consta din obligatiuni, actiuni sau o combinatie a ambelor.

Principalul plus este riscul mai mic, deoarece daca un activ scade in pret, acest lucru va compensa veniturile de la altii. In plus, cota fondului valoreaza mult mai putin decat titlurile de valoare a tot ceea ce este inclus in acesta.

De exemplu, o actiune Amazon costa mai mult de 3 mii USD, in timp ce la bursa poti gasi fondul index S&P 500 (include putin mai mult de 500 de companii americane cu cea mai mare capitalizare, inclusiv Amazon). De asemenea, poti afla despre toate acestea, daca vei face un curs investitii oferit de vestor.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here