Unul dintre cele mai mari secrete ale lumii, aproape de a fi dezvaluit. Misterul care dateaza din 1872

0
603
intrebari-semne

intrebari-semneUnul dintre cele mai mari mistere ale lumii, care este nerezolvat din 1872, ar putea fi aproape de a-si gasi solutia.Secretele din Marea Piramida de la Gizeh ar putea fi dezvaluite pentru prima data in 2012, cu ajutorul unui robot, iar misterul controversat pentru arheologi inca din 1872 ar putea fi rezolvat, scrie dailymail.co.uk.

O companie britanica a explorat deja anumite zone ale piramidei, realizând primele imagini din spatele „portilor inchise” cu ajutorul unui robot in miniatura, in forma de sarpe. Operatiunile au fost insa suspendate din cauza violentelor din Egipt.”Sunt foarte increzator ca vom finaliza munca in 2012. Asteptam permisiunea de a ne intoarce in interiorul piramidei. Pâna atunci, lucram la imbunatatirea robotului”, a declarat Shaun Whitehead, seful expeditiei.

Expeditia se cheama Djedi, dupa numele magicianului pe care faraonul Khufu (Kheops) l-a consultat la construirea piramidei.Aceasta nu este pentru prima data când robotii sunt folositi pentru a patrunde in interiorul piramidei. in 1993 un robot a descoperit o mica usa ce avea elemente metalice, stârnind speculatii conform carora partile metalice ar fi reprezentat chei sau mânere pentru usi. in 2002 un alt robot a filmat o mica incapere blocata de o piatra, dupa ce a reusit sa gaureasca un alt bloc de piatra.

Cele patru canale inguste din interiorul piramidei de peste 4.500 de ani au stârnit curiozitatea arheologilor inca de când au fost descoperite, in 1872. Canalele au o latime de doar 20 de centimetri, ceea ce face imposibila explorarea umana. Multi experti sunt de parere ca acestea au fost construite pentru ca spiritul faraonului sa poata iesi din piramida.

Piramida este singura dintre cele sapte minuni ale lumii care a rezistat timpului. Se crede ca aceasta a fost construita ca mormânt pentru faraonul Khufu (Kheops), care a domnit in cea de-a patra Dinastie si a murit in anul 2566 i.H. Piramida include trei camere principale: Camera Regelui, Camera Reginei si Marea Galerie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here