University Leadership Program în România continuă cu sesiuni ținute de Babson University

0
669

 

Romanian-American Foundation (RAF), alături de partenerii programului, Banca Comercială Română și Orange Romania, continuă anul acesta University Leadership Program, o inițiativă care urmărește perfecționarea abordărilor de educație antreprenorială, leadership și inovație din universitățile din țară.

După susținerea cu succes a primelor module, Entrepreneurial Leadership Bootcamp (septembrie 2022) – Babson College și Programul de leadership (martie 2023) – Harvard University, la începutul lunii noiembrie au participat la Cluj-Napoca peste 40 de reprezentanți din 8 universități din România, la un nou modul susținut de lectori de la Babson College.

Scopul programului este de a sprijini universitățile, oferindu-le liderilor acestora perspective practice, menite să contribuie la stimularea ecosistemului antreprenorial în cadrul instituțiilor pe care le conduc.

„Aflându-ne în al doilea an de colaborare cu cadrele didactice și conducerea universității, suntem impresionați de progresele pe care le-am văzut până acum și încurajați de perspectivele ce vor urma. Colaborând cu 15 universități, am constatat entuziasmul acestora de a se poziționa mai bine în rândul comunităților, atât prin educația antreprenorială, cât și prin îmbinarea educației cu practica prin intermediul stagiilor de internship, al parteneriatelor corporative și al rețelelor de alumni“, a declarat Mark Rice, profesor de antreprenoriat la Babson College și fost prorector.

Pe parcursul a trei ani, University Leadership Program va crea o rețea profesională de lideri din conducerea universităților care va fi mai bine pregătită să opereze schimbările necesare, pentru a oferi viitorilor studenți o deschidere mai mare către mediul economic și social în viitor.

În ultimul deceniu, RAF a sprijinit universitățile prin programe care au inclus Fulbright-RAF Scholar Award, Innovation Labs și Entrepreneurial University. Programul University Leadership este o continuare a efortului comun depus de universități, Romanian-American Foundation și sectorul de afaceri de a oferi oportunități de formare specializată pentru studenți.

Junior Achievement România (JAR), în calitate de partener în programul de antreprenoriat Entrepreneurial University din anul 2016, și-a asumat responsabilitatea de a menține legătura cu toate universitățile participante, coordonând logistica acestui nou program.

Informații pentru editori:

Despre Romanian-American Foundation (RAF)

Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile şi unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populaţiei din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, cât și pentru dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” au fost parcurse în anul școlar 2022-2023 de peste 267.000 de elevi și studenți din 1.957 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here