Unde călătoresc cuplurile din România de Valentine’s Day: recomandări de oferte și activități pentru fiecare destinație

0
1389

Capitalele și marile orașe din cele mai vizitate țări europene sunt în continuare preferate de călătorii români, chiar și atunci când vine vorba de Valentine’s Day. Roma, Barcelona, Berlin, Londra și Paris sunt destinațiile către care se îndreaptă luna aceasta mulți români, alături de partener sau parteneră. Specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au analizat preferințele de călătorie pentru perioada 12-15 februarie 2017 și vin cu recomandări de oferte* de bilete de avion și cazare pentru un city break sau o săptămână în al nouălea cer.

Cele mai multe căutări efectuate pe site-ul momondo.ro s-au îndreptat către Roma. Orașul promite la dolce vita la propriu – aici se află celebra Fontana di Trevi, locul în care s-a filmat o scenă de iubire din filmul clasic La Dolce Vita. Costul de persoană pentru bilet de avion și cazare la un hotel de trei stele între 12 și 15 februarie pornește de la 115 euro.

Barcelona este a doua cea mai căutată destinație de către români pentru Valentine’s Day. Orașul oferă infinite motive pentru a sărbători oricând viața și, mai ales, viața în doi, pe străduțe șerpuitoare către galerii, muzee sau restaurante fermecătoare. Costul de persoană pentru o vacanță de patru zile la Barcelona este dublu față de Roma. Pentru bilet de avion și cazare la hotel central de trei stele, ofertele pornesc de 220 euro de persoană.

Pe românii pasionați de călătorii și de filme, Berlin îi întâmpină în februarie cu un festival de film de seamă, cea de-a 67-a ediție a Berlinalei. Totodată, costul redus al unui bilet de avion și durata relativ scurtă de zbor (aproximativ două ore) atrag tot mai multe cuplurile în perioada 12-15 februarie. Adaugând la acesta costul de cazare la un hotel de patru stele, bugetul pentru Berlin se apropie de cel pentru Roma, pornind de la 120 euro de persoană.

Londra nu este printre cele mai ieftine destinații, însă este în continuare printre cele mai căutate de către călătorii români, indiferent de sezon. Pentru perioada 12-15 februarie, costul pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele în zona Hyde Park pornește de la 280 euro de persoană. Cu toate acestea, o plimbare în vestitul parc, o vizită la trei dintre cele mai mari și mai frumoase muzee londoneze, Muzeul Victoria și Albert, Muzeul de Științe, Muzeul Istoric al Naturii, sunt aventuri pentru care nu e nevoie de bilet de intrare.

O escapadă în orașul luminilor poate fi mai scumpă decât la Londra. Cu siguranță vă zboară deja gândul la numeroase locuri celebre din Paris unde să vă cazați amândoi. Rezervați-vă zborul și către ceva inedit totodată, cum ar fi o vizită la Muzeul Eugène Delacroix, un mic muzeu în apartamentul în care pictorul a locuit și muncit, sau un cocktail desăvârșit la Little Red Door, un bar cochet de cocktailuri servite în pahare vintage.

Românii folosesc prilejul oferit de Valentine’s Day pentru a descoperi una dintre destinațiile europene consacrate, după cum am observat și în anii precedenți. Asta nu înseamnă nicidecum monotonie pentru că un city break în aceste destinații care oferă o paletă largă de opțiuni pentru petrecerea unei vacanțe de neuitat în cuplu, indiferent de bugetul avut la dispoziție”, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

În februarie veți găsi numeroase expoziții, galerii, evenimente la Milano, care vă vor îndrăgosti mai tare de arta din cele mai vechi și noi timpuri. Mai mult, reducerile sunt în floare luna aceasta în mai multe magazine din oraș. Așadar, Milano este o opțiune pentru cei care sunt pasionați de artă sau care iubesc să meargă la cumpărături iar bugetul de persoană pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele este mai mic față de Paris.

Deși celebra poveste de iubire dintre Romeo și Julieta păstrează amprente la aproximativ 120 de km distanță la Verona, Veneția este destinația aleasă de români pentru perioada 12-15 februarie. Aici are loc unul dintre cele mai mari Carnavaluri din Europa și, totodată, plimbările cu vaporașul sau gondola sunt nelipsite dintr-un cadru memorabil. Costurile de persoană pentru un bilet de avion și trei nopți la hotel de trei stele în Veneția sunt cele mai ridicate, comparativ cu celelalte destinații căutate pentru aceeași perioadă.

Pentru mai puțin de două ore de zbor până la Atena și trei nopți de cazare la un hotel de patru stele, călătorii români pregătesc un buget la jumătate față de o escapadă la Londra sau Paris. Atena este o destinație care promite o bogăție de experiențe care trezesc toate simțurile, de la decorurile impunătoare și, totodată, elegante din Acropole, la preparatele mediteraneene, cu tzatziki, măsline și fructe de mare.

Înapoi în Spania, de data asta în capitală, la Madrid. Costurile de vacanță pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele în miezul orașului în perioada 12-15 februarie sunt mai reduse față de cele pentru Barcelona, însă mai mari comparativ cu Roma, Berlin, Milano sau Atena. Cu toate acestea, există numeroase experiențe unice de încercat pe bani puțini: o vizită în Piața Rastro Flea – un univers cu antichități, amestecuri de discuri vechi cu muzică flamenco, tricouri sau aparate de uz casnic –, un picnic sau o plimbare cu barca în Parcul Retiro, un tur în Palacio de Cristal și expozițiile sale de artă cu intrare gratuită.

*costul ofertelor de călătorie (avion + cazare) disponibile pe site-ul momondo.ro poate varia în funcție de modificările de preț efectuate de companiile aeriene / agențiile de turism afișate în motorul de căutare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here