Un sfert din angajatii Mechel Targoviste vor fi concediati

0
888
miting-posta-romana-disponibilizari

Combinatul Mechel Targoviste (COS), intrat recent in insolventa, va concedia 512 din cei aproximativ 2.000 de angajati, in contextul reorganizarii activitatii, acestia urmand sa beneficieze de un preaviz de 20 zile lucratoare, precum si de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute.

„Avand in vedere situatia economica a societatii si intentia ferma privind reorganizarea activitatii a fost necesara redimensionarea personalului in concordanta cu volumul prognozat al productiei, in vederea asigurarii reusitei in implementarea unui plan de reorganizare. Din acest motiv, incepand din data de 11 martie 2013 conducerea societatii impreuna cu reprezentantii administratorului judiciar au procedat la comunicarea de preavize catre 512 salariati ale caror posturi au fost desfiintate ca urmare a aprobarii unei noi organigrame. Salariatii care au primit preavize urmeaza a fi concediati (…) si vor beneficia de un preaviz de 20 zile lucratoare, precum si de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute”, se arata intr-un raport al companiei, remis Bursei.

Combinatul de oteluri speciale a inregistrat anul trecut venituri de 941,3 milioane de lei (211,5 milioane euro), mai mici cu 12,3% fata de nivelul de 1,07 miliarde de lei raportat pentru 2011, si a consemnat pierderi de 104 milioane de lei (23,3 milioane euro), in scadere cu 24,7%.

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, care a anuntat in luna februarie ca a vandut activele din Romania catre firma Invest Nikarom, detinuta de Viktor Chumakov si Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetatenie rusa.

Tranzactia, pentru suma simbolica de 230 de lei, a vizat transferul companiilor Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Cei aproximativ 2.000 de angajatii ai combinatului din Targoviste sunt in somaj tehnic din decembrie anul trecut. Compania a anuntat recent ca a reluat activitatea la sectia de pregatire a materialelor, iar pana la sfarsitul lunii martie vor fi repornite otelaria electrica si laminorul de profile mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here