Un grup de investitori chinezi vor sa redeschida o cariera de carbune din judetul Hunedoara

0
940

Sorin Vasilescu, prefectul de Hunedoara, a declarat ca o companie chineza de stat intentioneaza sa redeschida cariera de suprafata in functie de cantitatea de carbune run existenta in zona, anunta Mediafax.

„Carbunele brun are o capacitate calorica de 2.200-3.000 de gigacalorii/tona, mult mai mica decat huila, care are 3.500-4.000 de gigacalorii/tona. La tebea in cariera exista aproximativ 17 milioane de tone de carbune brun care poate fi exploatat cu costuri de investitii mai mici decat huila, care se exploteaza in subteran. O firma de stat din China este interesata de o investitie care sa fie amortizata intr-o perioada indelungata de timp, iar reprezentantii sai sustin ca vor face un studiu pentru a afla daca in zona exista cantitatea de care vorbim”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Potrivit acestuia, intr-o luna sau doua reprezentantii firmei chineze ar urma sa vina in judetul Hunedoara sa afle mai multe informatii si sa vada cariera.

inchisa in 2006, din cauza ca s-a considerat ca zacamantul de carbune brun era aproape epuizat, cariera tebea a functionat fara intrerupere din 1864, iar din anii ’70 a trecut in administrarea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani. De la CNH, cariera a trecut la societatea de inchideri de mine Conversmin, iar acum ar putea ajunge la chinezii care vor sa exploateze zacamantul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here