Un eveniment cultural de exceptie!

0
1370

AG Weinberger – cel mai important artist de Blues și Jazz al României la Guitar Meeting – Sibiu

Guitar Meeting
Ediţia a II-a
eveniment organizat de Asociaţia Culturală Play,
în cadrul proiectului „Pune mâna pe chitară”


vă invită

Vineri 23 septembrie, ora 20:00 la  concertul excepţional
GRINGO DE ROMANIA
un deliciu acustic susţinut de inegalabilul

AG WEINBERGER
Mr. Blues al României!

La Atrium Cafe
 
şi Sâmbătă 24 septembrie la ora 18:00, în Piaţa Mică
la o întâlnire a chitariştilor, cei foarte tineri împreună cu cei consacraţi!
AG Weinberger, Antract, Semnal M, Oldies Band

GRINGO DE ROMÂNIA
Autenticitate, creativitate, sunet viu şi necompromis,
un artist ce  aduce melosul şi poveştile secolului trecut, în contemporaneitate.
Premiul pentru ”Cel mai bun artist de blues al anului 2015” și premiul pentru
”Cel mai bun album de blues al anului 2015 – Mighty Business”

Aşadar, vă propunem să vă luaţi un răgaz, alături de un artist care face diferenţa în muzica live din România şi să fim părtaşi la GRINGO DE ROMANIA,
Vineri, 23 septembrie, ora 20:00, doar la Atrium Cafe din Sibiu.

 Muzica bună nu are graniţe, nu are vârstă,
ci ne uneşte pe toţi într-un spirit mai bun.

Deţinătorul celor 7 selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântată live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger vă propune o sesiune muzicală excepţională,  o seară  de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, el îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

Vineri, 23 septembrie, ora 20:00 la Atrium Cafe, la un concert de blues si jazz, un solo acustic de cea mai înaltă forţă si expresie artistică.

 Informaţii şi rezervari bilete la telefon – 0723atrium şi 0269242000

Vă aşteptăm cu drag!

Portret AG Weinberger- Mr Blues al Romaniei
Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare
În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
”Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.
B.B. King l-a considerat un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe  TVR 2 între  2012 şi 2013. A fost producator şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi  emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011.
În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum si cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues” ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri într-unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite iar piesele sunt difuzate de peste 200 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc.

Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar şi în publicaţii din întreaga lume. Dupa  întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger  şi-a continuat misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă  pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

În cazul în care doriţi să consultaţi, sa ascultaţi şi să fiţi la curent cu ultimele date despre concerte, work-shopuri, participari la festivaluri puteţi accesa agweinberger/youtube, www.agweinberger.com, facebook/agweinberger

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here