Un director din Ministerul Economiei retinut pentru luare de mita

0
1242

Directorul general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, Gabriel Rasvan Toader, a fost retinut, fiind acuzat ca ar fi luat mita 48 mc de beton de la reprezentantul unei firme, in schimbul unor avize necesare la autorizarea unui antrepozit fiscal.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Rasvan Toader, director general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri la data faptelor, pentru luare de mita.

in acelasi dosar au fost retinuti Stelian Vladut Tulcan, reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, si Argentina Carla Postolache, pentru complicitate la luare de mita, se arata intr-un comunicat de presa al DNA citat de Mediafax.

Potrivit ordonantelor de retinere, in baza unor intelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, Gabriel Rasvan Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, ar fi pretins de la Stelian Tulcan, in cursul lunii mai 2012, contravaloarea unei cantitati de 48 mc de beton, in valoare totala de 14.461,36 lei.

„Pentru acest «serviciu», in contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite inscrise in nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize in cazul societatii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladut, lucru care s-a si intâmplat la data de 22.05.2012”, au precizat procurorii.

intreaga cantitate de beton pretinsa a fost achitata in intregime de catre Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta, sustin anchetatorii.

„Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizata de catre numitul Toader Gabriel Rasvan la construirea unui imobil in zona localitatii Ghiroda, jud. Timis”, se mai arata in ordonantele de retinere.

Procurorii DNA au fost ajutati in acest caz de Serviciului Român de Informatii – Directia Judeteana de Informatii Arad si de Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here