Udrea, inainte de BPN: Membrii PDL ce ocupa functii publice si administreaza afaceri sa faca o optiune

0
731
udrea

udreaMinistrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, marti, inainte de sedinta BPN al PDL, ca membrii PDL care ocupa functii publice si administreaza afaceri sau sunt actionari in firme care lucreaza cu statul trebuie sa opteze fie pentru functii, fie pentru afaceri.

 

„Partidul a mai luat o asemnea decizie in 2002. Atunci s-a cerut ca cei care aveau o functie publica sa opteze pentru functii sau pentru afaceri si au fost colegi care au ales sa plece din functiile publice si sa ramana in mediul de afaceri”, a precizat Udrea.

Ea a adaugat ca va fi vorba si de cei care sunt administratori ai unor afaceri, dar sunt si situatii in care exista colegi de partid care sunt actionari in firme care lucreaza cu statul. „Cred ca si in cazul acestora, daca ocupa functii publice, sa se adopte aceeasi masura si sa renunte la actiunile pe care le au sau la functia publica”, a spus Udrea.

Elena Udrea a precizat ca o astfel de decizie ar ajuta la „incredere”.

„Nu poti sa le ceri oamenilor sa faca sacrificii, asa cum Guvernul face in acest moment, solicita solidaritate si sacrificii din partea cetatenilor, nu poti sa le ceri acestor oameni sa faca sacrificii cata vreme exista neincredere legat de modul in care se cheltuieste banul public si exista suspiciunea ca, in aceste conditii, exista firme privilegiate in raport cu statul”, a explicat Udrea.

Elena Udrea a mai aratat ca va cere o decizie in acest sens in conducerea partidului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here