TVR va participa la licitatiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal 2018 si 2022

0
636
tvr

tvrConsiliul de Administratie (CA) al TVR a aprobat, marti, participarea Televiziunii Romane, alaturi de European Broadcasting Union (EBU), la licitatiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 si 2022, a declarat pentru MEDIAFAX Cosmin Cernat,

directorul Departamentului Sport din TVR.”Sunt extrem de fericit si de multumit ca peste 6 ani si peste 10 ani milioane de oameni din Romania – daca EBU va castiga licitatia – vor vedea meciurile de la campionatele mondiale de fotbal, poate si cu participarea Romaniei”, a spus Cosmin Cernat.

Decizia luata marti de CA al TVR vine dupa ce, in 18 ianuarie, CA respinsese bugetul pentru participarea la licitatiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 si 2022 din Rusia si Quatar, unii membri ai CA, printre care si Ada Mesesan (propusa in CA al TVR de PDL), spunand atunci ca reprezentantii PSD in consiliu au votat impotriva dreptului ca romanii sa aiba fotbal la Televiziunea Romana.De cealalta parte, Cristian Nitulescu (propus in CA de PSD), a declarat in 18 ianuarie, pentru MEDIAFAX: „Eu, personal, imi doresc sa fie fotbal la TVR pentru competitiile importante. Dar, in momentul de fata, avem un deficit de 100 de milioane de euro. Anul acesta avem de platit 18 milioane de euro pentru o singura competitie de fotbal”.

El a precizat ca European Broadcasting Union (EBU), alaturi de care TVR ar urma sa participe la licitatiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 si 2022, poate sa castige sau nu respectivele licitatii. „EBU participa la licitatie, dar nu se stie daca va castiga. Este posibil sa castige altcineva. Daca va castiga altcineva, o sa vina pe piata romaneasca si o sa negocieze cu toate televiziunile, nu doar cu TVR. in momentul de fata, EBU participa la o licitatie, iar noi, TVR, ca membru, habar nu avem cat liciteaza EBU, cat trebuie sa platim noi, dar votam ceva ce o sa se intample peste 10 ani. Mi se pare inacceptabil”, a explicat atunci Nitulescu.

Potrivit site-ului TVR, Consiliul de Administratie al institutiei a adoptat pe 15 decembrie hotararea numarul 150, potrivit careia „Televiziunea Romana isi exprima interesul pentru participarea, alaturi de EBU (European Broadcasting Union), la licitatiile pentru achizitionarea drepturilor de difuzare ale Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2018 si 2022”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here