TVA de 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mici, respinse in comisie la Camera

0
516

Comisia de buget, finante a Camerei Deputatilor a respins, marti, cu 13 voturi „pentru”, 5 voturi „impotriva” si 2 abtineri, legea privind reducerea TVA la 5% la produsele alimentare de baza, admitand cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu formulata in acest sens.Membrii comisiei au respins, de asemenea, legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, admitand si in acest caz solicitarea sefului statului privind reexaminarea acestei legi.

Aceste legi vor merge in plenul Camerei Deputatilor, care este forul decizional.

Cele doua cereri de reexaminare formulate de catre presedintele Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si legii privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei au fost respinse, in urma cu doua saptamani de Senat, care a mentinut, astfel, textul legislativ initial.

Proiectul legislativ propus de opozitie a fost adoptat in 19 octombrie anul trecut si trimis presedintelui spre promulgare, dupa ce deputatii puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza.

Tot pe 19 octombrie 2010, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca „venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare”. A doua zi, deputatii PDL, intre care si ministri, au sustinut ca au votat din greseala in favoarea celor doua proiecte.

Pe 2 noiembrie 2010, presedintele Traian Basescu a anuntat ca retrimite Parlamentului cele doua legi. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here