Trofeul de Excelenta al CCIB, decernat ambasadorului Republicii Populare Chineze in Romania

0
798

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Huo Yuzhen, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania, aflata la finalul mandatului in tara noastra.

In deschiderea intalnirii, presedintele Camerei bucurestene a vorbit despre importanta acordata de catre CCIB dezvoltarii relatiilor economice cu R. P. Chineza, concretizata in deschiderea unui Birou de reprezentare la Beijing si in organizarea, atat in China, cat si in Romania, a numeroase misiuni economice, forumuri si manifestari expozitionale. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a punctat implicarea majora a CCIB in derularea Forumului Economic de la Bucuresti din 2013, desfasurat cu ocazia intalnirii premierului chinez cu sefii de guverne din 16 tari central si est europene, precum si organizarea de catre Camera bucuresteana a pavilionului romanesc din cadrul Expozitiei internationale de bunuri de larg consum de la Ningbo din luna iunie a acestui an, acesta fiind primul pavilion national organizat de o camera de comert romaneasca la o manifestare internationala, exclusiv din fonduri private.

Presedintele CCIB a multumit ambasadorului R. P. Chineze pentru sprijinul constant acordat Camerei bucurestene in organizarea evenimentelor amintite si pentru eforturile depuse in vederea dezvoltarii relatiilor economice si comerciale bilaterale. in context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a subliniat cresterea-record inregistrata de exportul romanesc pe relatia China in anul 2013 comparativ cu anul precedent (+34%), dar si mentinerea acestui trend in primele 9 luni ale anului 2014, interval in care exporturile romanesti au inregistrat o majorare cu 21% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

In semn de apreciere pentru aportul in promovarea schimburilor comerciale, a cooperarii economice romano-chineze, precum si a relatiilor dintre institutiile camerale din cele doua tari, conducerea Camerei bucurestene a hotarat sa-i acorde Excelentei Sale Huo Yuzhen „Trofeul de Excelenta” al CCIB, impreuna cu brevetul aferent acestuia, fiind pentru prima data cand aceasta distinctie este decernata unui sef de misiune diplomatica in Romania.

„Sunt emotionata si onorata sa primesc acest Trofeu. in ultimii trei ani am avut o colaborare excelenta cu echipa CCIB, careia ii multumesc pentru implicarea in dezvoltarea cooperarii economice si comerciale bilaterale. Romania este un partener important pentru China si apreciez ca, in continuare, exista perspective favorabile in ceea ce priveste cresterea exporturilor romanesti pe piata noastra”, a declarat ambasadorul R. P. Chineze in Romania. In ceea ce priveste investitiile chineze in tara noastra, Excelenta Sa Huo Yuzhen a subliniat ca industria energetica, domeniile agricol si zootehnic au un potential deosebit. in opinia ambasadorului chinez, participarea companiilor romanesti la urmatoarea editie a Forumului Economic 16+1 care se va desfasura in luna decembrie la Belgrad (Serbia) le ofera oportunitatea de a-si prezenta proiectele investitorilor chinezi interesati de aceasta regiune a Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here