Transport Urban Sinaia anunta o crestere cu 160% a profitului in primul semestru

0
676

Transport Urban Sinaia, compania care administreaza serviciile turistice de interes public din Sinaia, raporteaza pentru primul semestru al acestui an performante financiare net superioare celor din aceeasi perioada a anului trecut.

Ca urmare a unor conditii meteorologice foarte favorabile si a prelungirii sezonului de ski pana in luna mai pe domeniul schiabil de mare altitudine din Sinaia, Transport Urban Sinaia a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 68% in prima jumatate a anului acestuia fata de primul semestru din 2014, de la 2.037.959 de lei la 3.423.787 de lei.

“Daca ne referim exclusiv la sezonul de iarna (ianuarie-mai 2015), cele trei instalatii de transport pe cablu operate de Transport Urban Sinaia (Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui si Babyski Partia Noua) si masinile de batut zapada cu care amenajam si intretinem toate partiile ce compun celebrul domeniu schiabil de mare altitudine din Sinaia au consolidat o crestere de peste 90% a veniturilor fata de cifrele din aceleasi cinci luni din 2014”, explica Bogdan Falcescu, Director general Transport Urban Sinaia

Ritmul accelerat de crestere a incasarilor s-a pastrat si dupa incheierea sezonului de practicare a sporturilor de iarna. Gondola Sinaia este cea mai cautata instalatie de transport pe cablu in sezonul cald si printre foarte putinele din Romania care functioneaza pe tot parcursul anului. Gondola Sinaia este utilizata de pasionatii de mountain biking pentru pistele din cadrul Bike Resort Sinaia si de turistii care vin sau revin la Sinaia in afara sezonului de ski ca sa se bucure de traseele de mers pe jos si sa admire peisajul montan la temperaturi mult mai racoroase decat cele experimentate in marile aglomerari urbane. Ca atare, in prima jumatate din 2015, Gondola Sinaia a adus incasari cu 95% mai mari decat cele inregistrate in primele 6 luni ale anului trecut.

“Dincolo de majorarea veniturilor pe toate liniile de business, cresterea cu 160% a profitabilitatii pe care a inregistrat-o compania in primul semestru din 2015 fata de perioada echivalenta din 2014 se datoreaza si politicii de eficientizare a investitiilor si control asupra costurilor pe care mi-am asumat-o impreuna cu colegii mei. Trecerea de la 420.539 de lei profit net in prima jumatate a anului trecut la 1.094.941 de lei in primele sase luni ale anului acestuia ne va permite continuarea investitiilor strategice pentru dezvoltarea turistica a zonei.” Bogdan Falcescu, Director general Transport Urban Sinaia

Primul pas este construirea tronsonului de telegondola dintre Cota 1.400 si Cota 2.000, proiect care este deja in faza de executie. in urmatoarea perioada, va fi dat in folosinta un sistem ultramodern de inzapezire artificiala a partiilor de altitudine de pe domeniul schiabil Sinaia care este deja finalizat si se va lucra intens la amenajarea si deschiderea unor partii noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here