Transavia infiinteaza doua noi ferme vegetale dotate cu utilaje agricole de 5 milioane de euro

0
905

Compania Transavia, liderul pietei de carne de pui din Romania, anunta infiintarea a doua noi ferme vegetale la Ciuguzel (jud. Alba) si Samboleni (jud. Cluj).  

Pentru dotarea tehnologica a noilor ferme vegetale, Transavia a investit exclusiv din surse proprii, 5 milioane de euro pentru achizitionarea de masini agricole John Deere de la reprezentantul local, compania Ipso Agricultura Romania.

Extinderea diviziei vegetale a depasit bugetul de investitii anuntat pentru acest an, iar in ultimii 7 ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro urmand cele mai inalte standarde de performanta in producerea carnii de pui in Romania.

“Produsele Transavia provin dintr-un sistem de productie complet integrat de la bob la furculita, de aceea   am infiinţat acum doi ani o divizie vegetala pentru a produce cerealele in regim propriu.”, declara Ioan Popa, directorul general Transavia.

in 2011, Transavia a inaugurat 2 ferme vegetale la Spring (jud. Alba) si la Rediu, comuna Aiton (jud. Cluj).

Pentru 2014, tinta este cultivarea a peste 15.000 ha teren agricol pentru asigurarea in proportie de 100% a necesarului de cereale pentru hrana pasarilor, precum si infiintarea de noi culturi agricole.

Pentru un control total al lanţului de producţie, Transavia a infiinţat in 2011 divizia vegetala prin care se asigura producerea in sistem propriu a cerealelor folosite la hrana pasarilor, o premiera in randul marilor producatori de carne de pui in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here