Tot ce trebuie sa stii despre loteria bonurilor fiscale

0
881

La prima extragere ocazionala a loteriei bonurilor fiscale, care va fi organizata a doua zi de Paste, pe 13 aprilie, vor participa bonurile fiscale emise intre 2 februarie si 28 martie, fondul de premiere alocat fiind de 1 milion de lei, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Finantelor.

Potrivit Mediafax, fondul de premiere se va majora cu sumele necesare rotunjirii valorii castigului aferent unui bon fiscal.

Loteria bonurilor fiscale va consta in extrageri lunare sau ocazionale a bonurilor primite de cumparatori si cu posibilitatea ca, din martie, un client sa aiba dreptul sa nu achite produsul selectat sau consumat daca nu a primit bon fiscal de la comerciant.

„Ordonanta prevede ca, incepand cu 1 martie, in cazul refuzului agentului economic de a emite si inmana bon fiscal, cumparatorul sa poata sa nu achite bunul dobandit sau serviciul prestat, avand in vedere ca o tranzactie nefiscalizata nu reprezinta altceva decat o incalcare a legii. Asadar, cumparatorul poate pastra bunul fara sa il mai plateasca in cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal”, a transmis saptamana trecuta Ministerul Finantelor printr-un comunicat.

La loteria bonurilor fiscale poate participa oricare persoana care indeplineste conditiile, fiind eliminat pragul minim de varsta de 18 ani. Astfel, in cadrul loteriei se vor extrage un numar din intervalul 1-999, reprezentand valoarea bonului fiscal fara subdiviziunile leului, precum si data emiterii bonului.

Totodata, a fost eliminata restrictia de castig cu un singur bon de persoana pe extragere. Astfel, in cazul in care o persoana are doua sau mai multe bonuri castigatoare la o extragere, va primi banii pentru toate bonurile castigatoare.

Spre exemplu, daca la extragere a rezultat valoarea 85, atunci sunt castigatoare bonurile fiscale cu valoare intre 85,00 lei si 85,99 lei.

Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, dupa minimum 15 zile de la sfarsitul intervalului calendaristic participant la Loterie.

Toti posesorii de bonuri fiscale care indeplinesc cumulativ cele doua conditii trebuie sa se prezinte, in termen de 30 de zile, la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal in original. in decurs de 10 zile de la expirarea perioadei, unitatile teritoriale transmit catre ANAF lista persoanelor care au revendicat premiile.

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, programata pentru 13 aprilie, va lua in calcul bonuri emise in perioada 2 februarie-28 martie 2015, dar tichetele trebuie pastrate in continuare, deoarece Loteria speciala de Craciun va include toate bonurile din acest an, a anuntat ministrul Finantelor.

„Eu ii incurajez pe romani sa tina toate bonurile fiscale, pentru ca va veni si extragerea ocazionala din decembrie, de Craciun, si atunci se vor lua in calcul toate bonurile emise anul acesta, din 2 februarie pana in decembrie, cand va fi stabilita data extragerii”, a spus Valcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here