Topul celor mai vizitate orase europene in 2012

0
621
paris, top, capitale, turisti

paris, top, capitale, turistiCapitala Frantei a fost cel mai vizitat oras din Europa in prima jumatate a anului 2012, potrivit unui raport intocmit de Aeroport de Paris (ADP), compania care opereaza pe cele doua aeroporturi internationale pariziene – Roissy Charles de Gaulle si Orly.

In primele sase luni ale acestui an, cele doua aeroporturi au fost tranzitate de 42,8 milioane de turisti, se precizeaza in raport, informeaza luxuo.com.

Din punct de vedere al numarului de pasageri, pe locul al doilea s-a situat aeroportul Heathrow din Londra, cu 42 de milioane de calatori, in timp ce locul al treilea i-a revenit orasului Frankfurt, al carui aeroport a inregistrat un numar de 27 de milioane de turisti.

La distanta mica, pe locurile al patrulea si al cincilea, sunt aeroporturile din Amsterdam si Madrid (Barajas), cu cate 24, respectiv 22 de milioane de calatori.

Cei mai multi dintre turistii care au venit la Paris cu avionul au fost din Asia, numarul acestora fiind cu 6,5% mai mare in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. si procentul calatorilor din Orientul Mijlociu sositi in capitala Frantei, in primele sase luni ale lui 2012, este cu 5,9% mai mare decat in prima jumatate a lui 2011, cresteri fiind consemnate si in ceea ce priveste numarul de turisti din America Latina (4,8%) si America de Nord (2,6%).

Printre locurile intens frecventate de turistii parizieni se numara Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Louvru, Bulevardul Champs Elysees, dar si celebrele cafenele de pe malul Senei. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here