Topul celor mai dinamice zone rezidentiale la inceput de an

0
665

www.imobiliare.ro prezinta topul celor mai dinamice zone rezidentiale din principalele orase ale tarii, in prima luna a anului. in top au fost incluse zone rezidentiale in care predomina ofertele de vanzare apartamente.
Dinamica a fost calculata luand in considerare trei variabile principale: numarul total de oferte existente in piata pentru fiecare din zonele analizate, numarul ofertelor nou intrate in piata in perioada data, respectiv numarul iesirilor in aceeasi perioada,

1 – 31 ianuarie 2011.
Bucuresti
Cea mai dinamica zona din Capitala in luna ianuarie a fost Rahova, unde, in intervalul 1 – 31 ianuarie, au existat 1.361 de oferte care vizau apartamente de vanzare. Pe locul doi se afla zona Drumul Taberei, cu un numar total de 1.247 de oferte. Aici au aparut doar in luna ianuarie 107 oferte noi, restul fiind oferte ramase active in piata, dar introduse anterior. Cu un numar total de 1.035 de oferte, din care 76 au fost introduse in luna ianuarie, cartierul Berceni ocupa locul al treilea in topul celor mai dinamice zone din Capitala. Pe locul patru se situeaza zona 13 Septembrie cu un numar total de 691 de oferte, in timp ce pozitia a cincea este ocupata de cartierul Militari. Aici a existat in ianuarie un numar de 624 de apartamente scoase la vanzare. Clasamentul este continuat de zonele Tineretului, Mihai Bravu, Titan, Unirii si Dristor. Timisoara Cu un numar total de 140 de apartamente scoase la vanzare in acest inceput de an, dintre care 17 au fost introduse in piata in ultimele treizeci de zile, zona Calea Aradului este cea mai activa zona rezidentiala din Timisoara. Locul doi este detinut de zona Lipovei, cu un numar total de 139 de oferte, urmata de Girocului cu 108 oferte si Soarelui. Brasov Cartierul Astra conduce detasat clasamentul celor mai dinamice zone rezidentiale din Brasov. in prezent, aici exista 222 de anunturi cu apartamente de vanzare. Pe locul doi se situeaza cartierul Racadau cu 174 de apartamente scoase la vanzare, urmat de Tractorul cu 117 oferte disponibile in luna ianuarie. Cluj-Napoca, Iasi si Constanta Cea mai dinamica zona din Cluj-Napoca este cartierul Manastur cu un numar total de 230 de oferte care vizeaza vanzarea de apartamente. Topul celor mai dinamice zone din municipiul Cluj-Napoca este continuat de cartierele Gheorgheni si Marasti, ambele cu cate 122 de oferte. in Constanta, cele mai dinamice zone rezidentiale sunt Tomis Nord si Inel II, in timp ce in Iasi, cele mai multe oferte se gasesc in zonele Tatarasi, Podu Ros si Nicolina.

Proprietari curajosi la inceput de an in

Valoarea medie a Indicelui national imobiliare.ro pentru prima luna a anului, 1.031 euro/mp util, este usor mai scazuta decat valoarea inregistrata la finalul anului trecut.
Entuziasmul proprietarilor de apartamente vechi s-a manifestat mai puternic in prima jumatate a lunii, dar s-a temperat pe parcurs. Indicele calculat la nivelul principalelor orase din tara a inregistrat valori in crestere pentru Timisoara, Brasov, Constanta, Ploiesti. Scaderi au fost inregistrate doar in Iasi si Cluj-Napoca. in Capitala, preturile apartamentelor vechi au scazut usor, in schimb, s-au scumpit apartamentele noi.
Ianuarie 2011: Anul debuteaza cu cresteri de pret la multe categorii de apartamente in marile orase Optimismul proprietarilor alimentat de o crestere a interesului potentialilor cumparatori in comparatie cu ultima luna a anului trecut a avut ca rezultat cresterea pretului solicitat la multe categorii de apartamente. Totusi, valoarea Indicelui national imobiliare.ro pentru prima luna a anului a ajuns la valoarea de 1.031 euro/mp util, cu 2 euro/mp (0,2%) mai putin decat in decembrie 2010. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.213 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 15% mai mici. « Dupa o serie de valori minime record inregistrate in majoritatea oraselor analizate, luna ianuarie aduce primele rasturnari de situatie. Cele mai mari cresteri au fost in Constanta, +2,4%, Timisoara, +1,5% si Brasov, +1,3%. Cresterea interesului cumparatorilor s-a manifestat si in evolutia portalului: crestere de peste 80% a contactelor in luna ianuarie 2011 fata de decembrie 2010 », sublineaza Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.
Indicele imobiliare.ro pentru capitala indica, pentru luna ianuarie, o valoare medie de 1.157 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in crestere cu 0,3% fata de luna precedenta, sub influenta evolutiei preturilor apartamentelor noi. in comparatie cu prima luna a anului 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 12,5% mai mici. Tendinta de usoara crestere a fost resimtita la nivelul apartamentelor noi, cele vechi inregistrand o usoara scadere. Pretul apartamentelor noi a crescut cu 1,1% in ultimele 30 de zile ale anului, in timp ce per ansamblu apartamentele vechi au inregistrat o scadere de 0,3%.
Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna ianuarie la valoarea de 1.327 euro/mp util, in crestere cu 1,1% fata de luna decembrie 2010, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.312 euro. in comparatie cu ianuarie 2010, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 10,8% mai mic. Cea mai dinamica evolutie au avut-o garsonierele si apartamentele noi cu doua camere, care s-au scumpit cu 3,3%, respectiv 3,2% in ultimele 30 de zile. Pretul apartamentelor noi cu trei camere a inregistrat o scadere de 1,9% in prima luna a anului.
Luna ianuarie nu a adus insa modificari semnificative in ceea ce priveste pretul apartamentelor vechi din Capitala. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.088/euro mp de suprafata utila, cu 0,3% mai putin decat in luna precedenta si cu 14,2% mai putin decat la sfarsitul anului trecut. Variatiile care au existat nu au depasit 0,6%.

Despre imobiliare.ro: Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 19 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here