Top 5 Cărți de Economie & Afaceri în Engleză

0
1705

Ți-ai făcut o serie de calcule săptămânal și ți-ai dat seama că un procent mare din cheltuielile tale se duce pe necesitățile zilnice? Ai senzația că venitul tău lunar nu îți permite să economisești sau să investești mai mult? Vrei să înțelegi mai multe despre economia globală, criptomonede, imobiliare și bursă, dar te lovești constant de termeni greoi, de specialitate, pe care nu îi poți pune în practică? Ei bine, educația financiară are răspunsurile la toate întrebările tale.

Tot ce trebuie să faci este să răsfoiești câteva cărți de economie în engleză scrise de experții domeniului care ne explică regulile jocului. Serii renumite de cărți de economie și afaceri care te vor ajuta să decodezi limba elitelor economice, găsiți în cadrul librăriei Antic ExLibris, o librărie tip Discount Books care găzduiește peste 18000 de titluri de carte în limba engleză pe stoc. Vă prezentăm un mic top de cărți de economie în engleză și cărți de business de la Antic ExLibris pentru inițierea voastră în lumea finanțelor.

ABC-ul economiei – Află totul despre bătăliile purtate între micro vs. macro economie/ inflație vs. recesiune/ globalizare vs. comerț echitabil

  1. The Devil’s Financial Dictionary

A ieși din purgatoriul financiar nu a fost niciodată mai simplu și mai distractiv! The Devil’s Financial Dictionary se definește ca un compendiu indispensabil de jargon financiar despre care s-a observat a induce cititorilor săi spasme aproape continue de râs zgomotos. De asemenea, se știe a produce episoade aproape fatale de disonanță cognitivă brokeri-lor, consilierilor și altor manageri ai finanțelor, pentru care se recomandă consumarea conținutului său cu grijă. În schimb, pentru cei mai puțin inițiați în tainele economice, s-a arătat că acest manual poate duce la o aprofundare a înțelepciunii financiare, la îngroșarea portofelului și la un impuls incontrolabil de a extrage și nota pasaje întregi pentru o utilizare ulterioară. Pe scurt, această carte scrisă cu istețime și umor, se desemnează a fi ghidul tău de supraviețuire în iadul Wall Street-ului, distilând complexitățile, absurditățile și pompositățile din sălbăticia market-ului financiar actual.

 

Ce rol joacă creativitatea în atingerea succesului financiar?

  1. The Hustle Economy – Transforming your Creativity into a Carrer

Pentru a supraviețui în economia actuală, trebuie să fii un om care pune lucrurile in mișcare, o persoană cu o viziune unică, cineva care face imposibilul posibil.

În cartea „The Hustle Economy”, vă sunt puse la dipoziție 25 de eseuri scrise de fondatori creativi, precum, scriitori, producători, creatori de jocuri video, artiști și oameni înzestrați cu o puternică imaginație din diferite domenii, care împărtășesc o trăsătură comună – cu toții sunt persoane care au luptat pentru a avea o carieră în care să evolueze, dar în care să nu își piardă sinele. Practic, vorbim despre oameni care au reușit să-și canalizeze creativitatea în carieră și să se transpună cu totul în ea.

Cât de importantă este mentalitatea pe care o avem în privința banilor?

  1. You are a BADASS at MAKING MONEY

Îmbunătățirea stării materiale începe cu schimbarea modului în care vă gândiți la finanțele dumneavoastră. You Are a Badass at Making Money vizează modificarea percepției financiare și a mentalității cititorilor. În opinia lui Sincero, dorința aprigă de îmbogățire conține un set de valori negative – lăcomia, grosolănia și limitarea timpului petrecut cu familia – iar aceste asocieri negative îi împiedică pe oameni să își atingă nivelul de trai dorit sau meritat. Ea susține că banii trebuie să fie integrați în viața noastră, dar să nu fie cei care ne-o dictează. Cartea îi ghidează pe cititori prin exerciții de gândire și mantre pentru a schimba modul în care comunică între ei despre bani și dezlănțuie capacitatea lor de a-i obține, fără să își piardă mințile sau valorile.

 

Ești sau nu o piesă relevantă în mecanismele complexe ale pieței de muncă?

  1. Linchpin: Are You Indispensable?

În fiecare job există două echipe principale: conducerea și forța de muncă. Autorul de bestseller și omul de afaceri Seth Godin spulberă acest mit și afirmă că orice persoană poate deveni o piesă vitală pentru angrenajul economic. El afirmă că secretul pentru a fi indispensabil este depășirea fricilor personale care ne împiedică să excelăm în orice domeniu ne-am afla. Este timpul să nu mai respectați sistemul și să vă desenați propria hartă. Acest life-changing manifesto vă descuie potențialul pentru a face o mare diferență indiferent de munca pe care o prestați.

 

Bani pe bandă rulantă, sau pe bandă desenată?

  1. Introducing: Economics (Graphic Guide)

În ziua de astăzi toate lucrurile par a fi măsurate de către economiști. Subiectul nu a fost niciodată mai discutat și mai popular, dar care sunt concluziile pe care le putem trage de pe urma studiului economiei? Este într-adevăr o știință? Și cum ne poate ajuta în viață? Introducing Graphics: Economy urmărește istoria subiectului de la vechii greci până în prezent sub forma modernă a unor benzi desenate interactive și hilare cu dialoguri aprige purtate între giganții domeniului. David Orrell și Borin Van Loon aduc contribuțiile încă vii și actuale ale marilor economiști precum Adam Smith, Karl Marx, John Maynard Keynes și Milton Friedman și se adâncesc în idei din noi domenii precum economia ecologică și complexitatea pieței economice care revoluționează modul în care se desfășoară circuitul banilor.

Acestea sunt doar câteva exemple din selecția de cărți de economie în engleză și cărți de business de la Antic ExLibris, dar dacă tot am discutat de economii și investiții, tot la ei puteți găsi reduceri mari la cărți în engleză din zeci de categorii care vă pot îmbogăți cunoștințele într-o diversitate de domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here