Tony Blair sustine ca Romania este un exemplu pentru tarile lumii, in privinta libertatii. Esti de acord?

0
598
steag-romania

steag-romaniaFostul premier britanic Tony Blair a declarat la o conferinta sustinuta la Bucuresti, ca tarile ca Romania invata lumea ce inseamna libertatea si ca potentialul tarii noastre este unul imens.
„Ati trecut prin schimbari imense in ultimii 20-25 de ani.

Si noi am facut schimbari. Am invatat foarte mult unii de la altii si, de fapt, daca stai sa te gandesti, aveti un imens potential economic si nu numai”, a spus Tony Blair, raspunzand unei intrebari despre legaturile dintre Romania si Marea Britanie.

Fostul premier a apreciat ca tarile asemenea Romaniei invata lumea ce inseamna libertatea.

„Tarile ca Romania invata lumea ce inseamna libertatea pentru ca stiti ce nu inseamna libertatea, dar stiti si ce inseamna ea”, a spus Blair.El a adaugat ca a citit despre istoria Romaniei si ca a aflat astfel despre evenimentele prin care poporul roman a trecut si a apreciat ca este nevoie de curaj pentru a face fata unor astfel de provocari.

„Eu am foarte multa incredere. Daca este sa comparati unde ati fost si unde sunteti, aveti de ce sa fiti mandri”, a spus Tony Blair.

Conferinta „The Future of Europe in the new global order” sustinuta de fostul premier Tony Blair a fost organizata de Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala si Center for American Progress.

Printre participantii la eveniment s-au numarat fostii presedinti ai Romaniei Ion Iliescu si Emil Constantinescu, presedintele PSD Victor Ponta, presedintele PC Daniel Constantin, precum si fostii premieri Petre Roman, Victor Ciorbea si Calin Popescu Tariceanu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here