Toate pensiile sub 3.000, cu stagiul militar complet, au crescut

0
653
bani-avans

bani-avansMinistrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a declarat miercuri ca in ultimele zile a asistat la un atac sistematic la adresa institutiei militare, el acuzand „linsajul mediatic”, care este opera politicienilor „ahtiati dupa procente”, pentru care acestia sunt gata sa plateasca orice pret.

Ministrul Apararii a spus ca doreste sa le multumeasca celor 5.000 de oameni din armata romana implicati in procesul de recalculare a pensiilor militare si a spus ca, din pacate, munca acestora este umbrita de cei care incearca sa tarasca armata in dispute politice.

„Am asistat in ultimele zile la un atac sistematic la adresa institutiei militare si chiar la adresa celor care au vorbit public in numele ei. si eu spun foarte clar si raspicat: sa le fie rusine celor care-si bat joc de munca acestor mii de oameni”, a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adaugat ca militarii implicati in procesul de recalculare nu fac decat sa aplice legea si nu sunt obligati sa suporte injuriile unor indivizi care nu stiu ce inseamna armata.

„Eu sunt om politic. Prin urmare, cine vrea cu orice pret sa lanseze atacuri politice, sa ma atace pe mine. Dar sa-i trateze pe militari cu respectul cuvenit. (…) ii somez pe toti cei care vor sa faca jocuri politicianiste pe seama armatei sa lase aceasta institutie in pace si sa nu o tarasca in mocirla lor”, a spus Oprea. El a adaugat ca este evidenta miza acestei campanii care este sustinuta furibund de anumite partide.

De asemenea, ministrul a acuzat „linsajul mediatic”, care in opinia sa este opera celor care vor cu orice pret sa castige voturi pe spatele militarilor.

„Ma refer la politicienii iresponsabili care mint si manipuleaza doar de dragul procentelor din sondaje. Scopul lor este sa-i intoarca pe militari impotriva militarilor si pe toti impotriva propriei tari. (…) Lor nu le pasa de pensii! Nici de cele militare si nici de cele civile si le pasa mai mult de blana ursului din padure pe care nu stiu cum sa o mai imparta”, a spus Oprea, adaugand ca este vorba despre politicieni „ahtiati dupa procente” pentru care sunt gata sa plateasca orice pret, inclusiv sa-i insele pe militari si sa dezinformeze opinia publica.

„Sa le fie rusine pentru ceea ce fac si sper sa primeasca din partea acestei tari exact ceea ce merita”, a adaugat ministrul Apararii.

„in acest moment, situatia recalcularii se prezinta astfel: un numar de 66.389, adica circa 82% din totalul beneficiarilor au depus la centrele militare formularul pentru obtinerea adeverintelor de venit. La Directia financiar contabila au sosit 52.000 de dosare. Dintre acestea au fost procesate 25.798”, a mai declarat ministrul Apararii.

El a sustinut ca toate pensiile pe care ministerul le-a recalculat ale celor care au stagiul complet si au o valoare sub 3.000 de lei au crescut, iar acest lucru il poate verifica oricine.

„Acesta a fost angajamentul meu si al premierului. Va rog sa verificati pentru a demonta punct cu punct minciunile care s-au spus si sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant”, a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adaugat ca si din dosarele procesate pentru cariera militara incompleta cu pensii de pana la 3.000 de lei aproximativ 80% au crescut. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here