TNB: Gestul lui Claudiu Bleont contravine statutului actorului din aceasta institutie

0
646

Teatrul National Bucuresti (TNB) apreciaza ca gestul lui Claudiu Bleont de a-si da chilotii jos la o conferinta de presa, la Arad, contravine statutului actorului din aceasta institutie, al carei comunicat se incheie cu un citat din Shakespeare prin care se sugereaza diagnosticul de „nebunie”. Teatrul National «I. L. Caragiale» se delimiteaza de gestul reprobabil al actorului Claudiu Bleont

din cadrul conferintei de presa de la Arad, unde se afla in turneul de promovare a spectacolului «Cautandu-l pe Shakespeare» prin Richard al III-lea, realizat la Turnu Severin de regizorul Toma Enache. Atitudinea sa contravine Statutului actorului in Teatrul National «I. L. Caragiale» si aduce grave prejudicii imaginii TNB si profesiunii de actor”, se arata in document.

In finalul comunicatului, reprezentantii TNB incearca sa gaseasca o explicatie a gestului acestui artist apeland la un citat din „Hamlet”: „Teatrul National considera ca singura explicatie plauzibila a gestului lui Claudiu Bleont, actor al extremelor, ar putea fi – in termeni de specialitate teatrala – diagnosticul oferit de catre Shakespeare, prin gura lui Polonius: «E chiar nebun si spun ca e nebun,/ Caci nebunia, ce-ar putea sa fie,/ La drept vorbind, decat a fi nebun? Sa trecem mai departe…» («Hamlet», actul II, scena 2).

Pe 24 februarie, Claudiu Bleont a sustinut o conferinta de presa la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, pentru a promova spectacolul „Cautandu-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea”, iar in timpul discutiilor cu jurnalistii si-a dat jos pantalonii si chilotii si si-a aratat penisul.Bleont a facut gestul in timp ce povestea despre starea de spirit pe care o are la varsta actuala, afirmand ca nu ii este jena ca „e asa de mica” si ca „suntem o tara de farseuri”.

„V-am socat sau am fost sincer?”, i-a intrebat Bleont pe jurnalistii care au fost de fata.

Pe 25 februarie, Claudiu Bleont a declarat pentru MEDIAFAX ca si-a dat jos chilotii in fata jurnalistilor pentru a explica, intr-un fel, „in ce consta asumarea lui Richard al III-lea”.

„A fost un gest total si liber, cu care fac si teatru”, a spus el, adaugand „poker all in” (expresie care desemneaza parierea intregii sume disponibile a unui jucator la o singura runda, n.r.). „Lumea este socata de gestul meu si uita ca eu sunt in turneu prin tara cu «Richard al III-lea»”, a declarat Bleont.

Spectacolul „Cautandu-l pe Shakespeare prin Richard al III lea” va fi jucat la Arad pe 8 martie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here