Tinerii care nu se prezinta la centrele militare pentru luarea in evidenta, amendati cu 100-300 lei

0
507
armata

armataTinerii in varsta de 18 ani care nu se prezinta la centrele militare in termenul legal de sase luni de la implinirea acestei varste pentru a fi luati in evidenta vor fi amendati cu sume cuprinse intre 100 si 300 lei, a decis Guvernul, argumentand ca numarul tinerilor luati in evidenta a scazut mult.

 

Amenzile au fost introduse printr-un proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern si care modifica Legea 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat.

„Serviciul militar pe baza de voluntariat ramane in vigoare, nu se schimba nimic. Proiectul de lege instituie aplicarea unor amenzi pentru tinerii de 18 ani care, in termen de 6 luni de la implinirea acestei varste, nu se prezinta la centrele militare, pentru a fi luati in evidenta. Amenzile sunt modice, intre 100 si 300 lei”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a aratat ca, in ultimii ani, numarul tinerilor care ar trebui inclusi in aceste evidente a inceput sa scada foarte mult.

Oficialul guvernamental a aratat totodata ca in toate statele membre NATO care nu au serviciul militar obligatoriu sunt aplicate astfel de sanctiuni.

Proiectul de lege a fost trimis Parlamentului pentru aprobare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here