tIMOn 2011-Primul targ imobiliar care aduce si conceptul business2business

0
811

Editia Targului Imobiliar National – tIMOn din aceasta primavara, ce va avea loc in perioada 14-17 aprilie, in Piata Constitutiei, aduce, pentru prima oara in Romania, notiunea de conferinte business2business, in cadrul unui targ de profil.
Demersul, care va activa sub brandul “Zilele Imobiliare”, organizat de tIMOn impreuna cu Asociatia Brokerilor Imobiliari – ABI, isi propune sa ofere un mediu potrivit comunicarii si dezvoltarii ulterioare

intre jucatorii din piata imobiliara si companiile care misca economia autohtona, fie ei investitori, consultanti sau banci. Setul de conferinte business2business va reuni zece workshopuri cu cele mai insemnate teme ale momentului. In ziua deschiderii, joi, 14 aprilie, vor avea loc workshopurile cu temele “Solutii pentru casa viitorului” si “Marile proiecte in stand-by. Cum le repornim?”. Vineri, 15 aprilie, vor avea loc alte worshopuri cu subiectele: “Prima Casa 4”, “Marketing si comunicare in real-estate”, cu subtemele “Top greseli de comunicare” si “Online-ul – obiceiuri si criterii de cautare si impactul Social Media” si un workshop cu tema “Real-estate investments – persoana fizica vs persoana juridica-modalitati legale, eficiente fiscal, de realizare”, cu subtemele “TVA redus de 5% aplicabil la livrarea de constructii noi” si “Cum va arata piata imobiliara in 2012 din punct de vedere al dezvoltatorilor”.

Printre vorbitorii “Zilelor imobiliare” se numara Adrian Cristescu – presedinte West Group Arhitecture, Nicu Dinu – Sales & Marketing Manager Alege Casa, Andrew Prelea – CEO Ozone Homes, Dan Schwartz –  Managing Partner Scot Company Consulting, Cristi Guia – avocat Lina&Guia, Florin Chirita – Owner Alf Company, Ion Catutoiu – director general RealTime & consultant tIMOn, Rares Mocanu – profesor SNSPA-Facultatea de Comunicare si Relatii Publice , Asher Lax –  director de marketing si vanzari Adama, George Padure – proprietar Metropolis Residence, etc.

De asemenea, ABI ofera in cadrul “Zilelor imobiliare” conferinte cu teme precum “Cine lucreaza in imobiliare”, “Standardul imobiliar european” sau “Asigurarea profesionala – cum isi pot asigura activitatea brokerii imobiliari”. Toate aceste subiecte ale ABI, dar si altele, vor fi dezbatute prin speakerii: Bogdan Andriescu – UNSICAR, Dan Stoian – Platinum, Sergiu Berceanu – Risk Control, Gabriel Turiceanu – IPIX.ro etc.

Totodata, in cadrul tIMOn, ABI va desfasura si Targul de joburi in domeniul imobiliar – “Fa o cariera in imobiliare!” si va aborda un concept cu totul nou in aceasta piata, respectiv “Angajatul liber”. Pe perioada targului imobiliar vor fi prezenti 50 de brokeri ABI, aceasta fiind cea mai numeroasa prezenta a unor brokeri imobiliari din istoria targurilor de profil locale. Acestia vor tranzactiona peste 5.000 de apartamente si case vechi, dar si peste 1.000 de terenuri.  Acest lucru vine, mai ales, in ajutorul persoanelor interesate de achizitionarea unei locuinte noi prin vanzarea proprietatii vechi. Astfel, brokerii ABI sunt prezenti la expozitie, pe toata perioada targului, pentru a tranzactiona inclusiv locuintele vizitatorilor ce isi doresc o schimbare a locuintei. Practic, prin intermediul brokerilor ABI cei ce isi doresc o locuinta noua, o pot vinde pe cea veche, concept apropiat celui de buy-back!

tIMOn nu se opreste aici cu premierele. Intre 14 si 17 aprilie, la tIMOn vor exista si oferte de apartamente in care dezvoltatorul nu mai obliga cumparatorul sa plateasca suprafetele comune. tIMOn gazduieste, ca la fiecare editie, si locuintele cele mai accesibile. Una dintre cele mai ieftine oferte este reprezentata de o garsoniera nou construita in zona Militari, la pretul de numai 30.000 de euro.

De asemenea, in acest an, la tIMOn reapar locuintele scumpe. Astfel, segmentul premium al pietei imobiliare romanesti va fi foarte bine reprezentat la expozitia din Piata Constututiei. In cadrul targului va fi scos la vanzare un triplex int-o zona centrala a Bucurestiului, la un pret de peste 400.000 de euro. Preturile medii ale apartamentelor prezente in oferta tIMOn variaza intre 30.000 si 45.000 de euro pentru garsoniere, intre 40.000 si 70.000 de euro pentru apartamentele cu doua camere si intre 70.000 si 100.000 euro pentru cele cu trei camere.

Reapar locuinte noi in cartiere ce beneficiaza de infrastructura transport in comun, parcuri, scoala, gradinita. Oferta este unica, mai ales in conditiile in care, pentru 50% dintre expozantii tIMOn, aceasta este singura prezenta la un targ imobiliar in acest sezon.

La editia din aceasta primavara, tIMOn va avea aproape 2.000 de metri patrati de expozitie indoor, participarea a peste 100 de companii ce ofera peste 10.000 de locuinte noi si vechi, aceasta fiind cea mai mare oferta de locuinte finalizate scoasa la vanzare in cadrul unui targ imobiliar organizat in Romania. Pe toata perioada targului, toti cei interesati de achizitia unei locuinte, fie noua, fie veche, vor beneficia de discounturi de peste 5%.

Simona Macovei
Account Manager
To The Top
Email: [email protected]
Tel: 0730 380 621

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here