Ti-e teama de factura la energia electrica pe timpul verii? Iata ce poti face pentru a mari performanta aerului conditionat

0
6223

Odata ce ai facut pasul cel mare si ai achizitionat un aparat de aer conditionat pentru a asigura confortul locuintei tale, urmeaza o parte complexa, ce iti poate da batai de cap: montarea corecta a dispozitivului de racire. Sa vorbim, deci, despre cum putem evita numeroasele greseli de montaj care pot scurta semnificativ durata de functionare a aparatului tau de aer conditionat.

Cum alegem aerul conditionat potrivit

Incepem cu una dintre cel mai des intalnite greseli cand vine vorba de un aer conditionat, ce apare chiar inaintea montarii acestuia: alegerea unei dimensiuni nepotrivite a aparatului pentru locuinta ta. Pentru a te asigura de dimensiunile corecte ale dispozitivului de racire raportate la marimea caminului tau, tot ce trebuie sa faci este sa consulti indicatiile din Fisa Consumatorului. Ce risti daca aparatul tau nu are dimensiunile corecte comparativ cu locuinta ta? Cel mai frecvent, oamenii prefera sa achizitioneze un aparat de aer conditionat supradimensionat pentru ca acesta ofera impresia unei raciri mai rapide a locuintei. In fapt, insa, acest tip de aparat va genera temperaturi neuniforme si va creste nivelul de umiditate al casei tale, insa nu trebuie sa uitam nici de costurile semnificativ mai mari ale facturii de energie electrica. In caz contrar, daca vei alege un aparat de aer conditionat prea mic pentru caminul tau, acesta va fi suprasolicitat si se va deteriora rapid.

Procesul de montare nu trebuie sa fie o povara

Odata ce te-ai asigurat ca ai facut cea mai buna alegere cat priveste modelul si dimensiunile aparatului de aer conditionat, este timpul sa te informezi despre ce presupune procesul de montare a unui astfel de dispozitiv. Cel mai importat lucru pe care trebuie sa il stii este acela ca montajul unui aparat de aer conditionat se face doar de catre o echipa specializata. Acestia vor respecta normele de siguranta, precum si reglementarile impuse de Uniunea Europeana si, totodata, iti pot asigura un montaj corect, evitand eventualele manevrari necorespunzatoare. Trebuie sa ai grija insa, in legatura cu perioada de contactare a unei astfel de firme pentru ca, desi majoritatea service-urilor garantaza servicii in 48 de ore, sezonul estival aduce cu sine suprasolicitarea acestor firme, asa ca poti ajunge sa astepti chiar si doua saptamani pana sa iti poata oferi ajutorul cu aparatul tau de aer conditionat. Compania de service si mentananta Alex IR Decor iti ofera servicii personalizate si profesioniste de mentenanta a aparatelor de aer conditionat, in care noi avem incredere datorita celor douazeci de ani de activitate a echipei de profesionisti. Acestia vor raspunde prompt cererii tale si iti vor oferi servicii la cele mai inalte standarde.

Unde e cel mai bine sa il montam

O frecventa problema in instalarea unui aparat de aer conditionat este pozitionarea corecta a acestuia. Un astfel de dispozitiv este format din doua unitati, una externa si o alta interna. Daca cea externa trebuie sa respecte numeroase reglementari de siguranta atat pentru tine, cat si pentru colocatarii cladirii in care locuiesti, unitatea interioara poate fi pozitionata aproape oriunde in caminul tau. Mare atentie, intrucat aceasta permisivitate atrage dupa sine numeroase capcane. Atunci cand alegem pozitia aerului conditionat trebuie sa tinem cont de structura peretelui, de inaltimea la care montam aparatul, precum si de pozitia in care va fi montat. Nerespectarea acestor elemente poate dauna atat aparatului, caruia ii va scadea fiabilitatea, dar si persoanelor expuse acestui dispozitiv, carora le poate cauza raceli, reactii alergice sau disconfort general.

Contacteaza o echipa de profesionisti!

Manevrarea corecta a unui astfel de aparat de racire nu poate fi facuta decat de catre un specialist. Acesta cunoaste si respecta instructiunile de montaj ale producatorului si poate oferi sfaturi importante despre functionarea corecta a aparatului de aer conditionat. Ce riscam in cazul in care nu optam pentru o echipa de profesionisti? Cel mai adesea, manevrarea necorespunzatoare duce la deteriorarea componentelor, fapt ce va limita viata dispozitivului. Pe langa deteriorarea efectiva a pieselor, sunt frecvente si pierderile de freon, lichidul refrigerant din circuit, ducand la scaderea randamentului aparatului tau si, deci, la o factura mai mare de energie electrica.

Setari si optimizare

Nu in ultimul rand, o problema importanta cand vine vorba de randamentul unui aparat de aer conditionat este felul in care acesta este setat. O practica des intalnita este setarea dispozitivului la o temperatura mai joasa decat cea dorita pentru a raci mai rapid incaperea, insa, in realitate, temperatura dorita va fi cu mult depasita, iar singurele efecte produse vor fi o camera prea rece si un consum de electricitate ridicat.

Nu uita!

Cel mai important sfat cand vine vorba de montaj aer conditionat este sa apelati cu incredere la o firma specializata, ce va poate garanta instalarea si functionarea corespunzatoare a acestui dispozitiv. Nu uita, insa, sa te informezi cu atentie inainte de achizitionarea si montarea unui aparat de racire care sa asigure confortul caminului tau chiar si in cele mai calduroase zile de vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here