Teo Trandafir a fost operata, interventia a fost un succes

0
804
doctor-halat

doctor-halatTeo Trandafir a fost supusa, joi, unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale, potrivit unui comunicat dat publicitatii de Clinica AKH din Viena. Partile necrozate ale pancreasului au fost inlaturate si s-a efectuat drenaj

extensiv si lavaj al cavitatii abdominale, au precizat medicii de la Spitalul Universitar din capitala Austriei, in comunicatul citat.

„Sunt de un optimism moderat ca acesta este un mare pas inainte in recuperarea ei”, a declarat, dupa interventia chirurgicala, profesorul Michael Gnant, sef al Departamentului chirurgie de la Spitalul AKH, cel care a operat-o pe Teo Trandafir.

„Teo Trandafir a fost intens pregatita pentru aceasta procedura chirurgicala importanta”, a adaugat profesorul Spiss, care a condus echipa de anestezie si reanimare.

Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir sustin ca interventia a fost un „succes” si precizeaza ca aceasta va ramane sub observatie in zilele urmatoare, la Terapie Intensiva.

Medicii de la Clinica AKH din Viena au decis ca interventia chirurgicala in cazul lui Teo Trandafir este necesara pentru a controla procesul inflamator al pancreasului. Potrivit comunicarii postate pe site-ul unitatii sanitare, decizia a fost luata avand in vedere deteriorarea starii generale de sanatate a pacientei.

Clinica AKH anunta, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, se recupereaza bine si ar putea reveni in tara „curand”. Ulterior, externarea ei a fost amanata, din cauza unei complicatii septice.

Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Ea a fost internata la Terapie Intensiva in clinica din Viena, iar echipa medicala a optat initial pentru tratament, si nu pentru interventie chirurgicala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here