TenarisSilcotub investește 8 milioane de dolari în modernizarea liniei de finisare a țevilor petroliere

0
1186

Zalău, 28 martie 2019 – TenarisSilcotub a finalizat cea mai importantă investiție din ultimele 12 luni din fabrica de țevi din Zalău, cea de retehnologizare a liniei de finisare a țevilor destinate industriei de petrol și gaze (oil country tubular goods – OCTG), în valoare de 8 milioane de dolari.

Modernizarea liniei de finisare s-a făcut cu echipamente și tehnologii de ultimă generație, care aduc îmbunătățiri relevante în ceea ce privește siguranța în muncă și protectia mediului, calitatea produselor și eficiența procesului.

Capacitatea anuală de producție a liniei este de 60.000 de tone de țevi OCTG cu lungimi de până la 14 metri, cu conexiuni atât API cât și conexiuni proprietare Ternaris. Aceste tipuri de țevi sunt utilizate în activitățile de exploatare din industria de petrol și gaze din întreaga lume.

Odată cu punerea ei în funcțiune, fabrica din Zalău câștigă o nouă linie pe care este instalată tehnologia de identificare unică a țevilor. Tenaris oferă clienților săi un serviciu unicat, prin care asigură trasabilitatea integrală a produsului, de la oțelul din care este fabricată țeava și până la utilizarea acesteia la sondă. Aplicația PipeTracer™ oferă clienților acces la informațiile detaliate privind produsul –  material, diametru, grosime de perete , tip de conexiune, proprietățile conexiunii – ce le sunt foarte utile în operațiunile lor, într-un format ușor de citit și de transferat către utilizatori.

“Peisajul industrial se schimbă radical cu fiecare nouă tehnologie implementată în fabricile noastre, atât prin asigurarea unor condiții optime de ergonomie și siguranță pentru angajați, cât și prin reducerea impactului activităților asupra mediului înconjurător.  De asemenea, clienții au garanția calității produselor și au toate informatiile despre produs disponibile în format digital, simplu de utilizat și la îndemâna tuturor, ceea ce le crește eficiența operațiilor la sondă,” declară Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub.

Retehnologizarea liniei de finisare a țevilor OCTG este doar una dintre investițiile realizate de TenarisSilcotub în  ultimele 12 luni, în unitățile sale de producție din Zalău, Călărași și Câmpina. Valoarea acestora se ridică la peste 17 milioane de dolari și se adaugă la investițiile de peste 460 milioane de dolari realizate de Tenaris în cei 15 ani de prezență în România.TenarisSilcotub este unul dintre principalii exportatori ai țării,  80% din vânzările sale anuale de circa 450.000 de tone fiind destinate exporturilor pe 5 continente.

În România, compania este activă în principal pe piața industriei de petrol și gaze – cu țevi OCTG și servicii furnizate clienților precum OMV Petrom -,  auto-moto – prin componente speciale pentru airbaguri și alte aplicații – și în sectorul energetic – prin țevi cazane utilizate în centralele termo-electrice.

 

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău (fabrica de țevi), Călărași (oțelărie) și Câmpina (fabrica de prăjini pompare). Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

fb.com/TenarisSilcotub

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here