Tehnologie inovatoare de amprentare plantara, originală din Austria, acum și în România

0
1333

OrtoProfil lansează în premieră o nouă inovație tehnologică: talonete personalizate prin sistemul de amprentare plantară 3D, produs original din Austria, care a fost prezentat în premieră la Concursul European de Triathlon și Duathlon 2017, la Târgu-Mureș. În producția acestor dispozitive se folosește un material special, dezvoltat de industria aerospațială.

Sindromul de picior plat (platfusul), o afecțiune caracterizată prin prăbușirea boltei plantare, afectează un mare procent din populație. OrtoProfil pune la dispoziție pacienților tehnologia inovatoare austriacă, numit OrthoMove. Este un sistem de amprentare plantară 3D, dedicat nu doar corecției piciorului, ci și confortului sportivilor, prin talonete personalizate, dezvoltate special pentru alergat, schiat și pentru mersul pe bicicletă.

Cum alegem talonetele potrivite?

Talonetele utilizate provin din Austria, pacientul poate decide pentru ce dorește să le utilizeze: pentru sport (mersul pe bicicletă, pentru alergat) sau pentru corecția fizionomică. În producția acestor dispozitive se folosește un material special, dezvoltat de industria aerospațială. Acest material cu proprietăți speciale, la acțiunea șocurilor mecanice, se întărește și se înmoaie.

Odată cu trecerea timpului, din cauza suprasolicitării piciorului, pot apărea leziuni la gleznă creând astfel instabilitate la mers. Acest lucru însă nu reprezintă o regulă, deoarece vedem sportivi în fiecare zi, care nu au nevoie de dispozitive auxiliare. Alte persoane, din cauza structurii osoase, au nevoie de utilizarea talonetelor. Susținătorii plantari creați special pentru sportivi diferă de cei creați special pentru corecția deficiențelor de dezvoltare fizionomică.

Talonetele care sunt utilizate în mersul pe bicicletă sunt caracterizate printr-o suprafață inferioară mai tare decât cele utilizate pentru alergat, deoarece, din cauza pedalei, talpa este supusă la presiuni mai ridicate.”-afirmă Háromszéki Boldizsár, tehnician ortoped, Ortoprofil.

Technologia de producție

Pacientul așează piciorul pe o saltea de vacuum, pe platforma de măsurare Thermoprint și poziționează picioarele pe sistemul de amprentare plantară 3D cu vacuum. În aproximativ 5 minute se obține forma amprentei plantare, în care se fixează talonetele preîncăzite și pacientul poate pleca acasă cu taloneta personalizată.

Încălzirea talonetelor se pot efectua în două moduri: prin încălzire 2 D și 3 D. Atunci când trebuie modelat doar partea din spate al talonetelor, atunci se va utiliza încălzirea prin 2D. Se utilizează în cazul talonetelor creați special pentru sport. Tratamentul termic 3 D se folosește pentru modelarea întregii suprafață al talonetelor.”-afirmă Náznán Loránd, OrtoProfil.

Amprentarea plantară digitalizată ajută în depistarea diferitelor afecțiuni ce pot apărea în regiunea tălpilor cum ar fi: picior plat, pinten calcanean, deviații fiziologice la nivel plantar, scurtări mici ale membrelor. Opreațiunea este asistată de un specialist. Imaginea este preluată și prelucrată computerizat, punctele de presiune fiind evidențiate în culori diferite.

Pacienții interesati se pot adresa sediului central OrtoProfil din Tirgu Mureș, sistemul de amprentare planatară 3D urmând a fi disponibil și la sediile din localitățile București, Sibiu, Craiova și Cluj Napoca.

Despre OrtoProfil

Mobilitate, confort și design modern-sunt caracteristicile de bază ale produselor de ultima generație, atât de producție proprie cât și din import, de la renumite firme de specialitate. În prezent cu cele 45 de filiale din țară, având peste 240 de angajați ne poziționăm printre lideri în producția și distribuirea de dispozitive medicale ortopedice din România.

Centrul Național de Reabilitare OrtoProfil, unic în țară în acest domeniu, a fost conceput în scopul ajutorării pacienților cu amputații de membre. În funcție de deficiențele fizice individuale, cei care apelează la acest program, au posibilitatea de a-și recâștiga funcționalitatea pierdută în vederea reintegrării în familie și societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here