Tehnologia 3D Printing la ECDL EduHub

0
1462

ECDL ROMANIA a creat in cadrul Veranda Mall din capitala un Hub pilot de utilizare a tehnologiilor IT.
La ECDL EduHub , cei mici pot participa la cursuri IT interactive gratuite si elevii isi testeaza gratuit competentele digitale pentru BAC. Cu totii pot experimenta noile tehnologii prin demonstratii 3D Printing , avand acces la imprimante 3D .
Tot aici, in perioada imediat urmatoare se va derula gratuit un program Train Of Trainters ECDL 3D Printing pentru o grupa de profesori din Bucuresti .

ECDL EduHub este un concept educational deschis recent in cadrul Veranda Mall din Bucuresti, care isi propune sa se dezvolte odata cu noile tehnologii si cu nevoia de competente IT diverse, fiind un spatiu dedicat in primul rand tinerilor, care trebuie sa tina pasul cu tehnologia digitala.

Prin ECDL EduHub se urmareste crearea unui centru de excelenta in utilizarea calculatorului si a noilor tehnologii, de tipul fabricatie aditiva – Imprimare 3D, VR – realitate virtuala, robotica, inteligenta artificiala etc., oferindu-le tinerilor acces la echipamente moderne.Totodata, ECDL EduHub devine un spatiu deschis tuturor formatorilor din educatie.

 

Certificarile ECDL – European Computer Driving Licence s-au adresat pana recent celor mai uzuale aplicatii utilizate in educatie si la locul de munca, dar, pe masura ce aceste cunostinte sunt dobandite de la o varsta din ce in ce mai scazuta, noi tehnologii devin parte din viata noastra cotidiana si este nevoie de asimilarea de aptitudini IT in domenii din ce in ce mai dezvoltate.

Ca prim pas in aceasta directie, ECDL ROMANIA  a creat programa si modulul de certificare pentru notiuni de baza in imprimarea 3D (ECDL 3D Printing), certificat aprobat la nivel international de catre ECDL Foundation.

 

Toti cei care vor ajunge la ECDL EduHub vor putea asista la demonstratii ECDL 3D Printing, avand acces la imprimante 3D.

O grupa de profesori preuniversitari vor beneficia gratuit de un program de formare in tehnologia 3D Printing, avand posibilitatea sa isi certifice competentele obtinute la standard international ECDL.

In continuare, elevii au posibilitatea sa sustina gratuit pretestari ECDL si ulterior, daca doresc, se pot inscrie in procesul de certificare ECDL pentru obtinerea ECDL PROFIL BAC, in cadrul unui Centru de Testare Acreditat. ECDL PROFIL BAC permite echivalarea probei de Competente Digitale din cadrul Bacalaureatului National. Practic, elevii pot sa nu mai sustina aceasta proba obligatorie din cadrul examenului de maturitate de la finalul liceului.

In acelasi timp, ECDL EduHub ofera posibilitatea celor mai mici sa participe gratuit la sesiuni de cursuri IT interactive. Copiii sunt pasionati de tehnologie si de calculatoare in general, insa printr-o formare adecvata acestia pot intelege sa foloseasca dispozitivele si Internetul in mod util si eficient.

Rezerva un loc la ECDL Eduhub de la nivelul 0B din Veranda Mall sau pe e-mail ecdl@ecdl.ro.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 14 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro sau www.ecdl.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here