Te pregătești de un road trip iarna asta? Aici sunt recomandările noastre

0
1385

 

Călătoriile cu mașina pot fi retreatul potrivit pentru aproape oricine. Dacă ai decis să te bucuri de o escapadă cu mașina pe timp de iarnă, am pregătit un set de recomandări de care sigur vei avea nevoie în timpul călătoriei.

 

  1. Asigură-te că ai anvelope de iarnă în stare perfectă, care îți vor oferi siguranța de care ai nevoie la drum. Chiar dacă ești prudent în timpul condusului, o pereche de anvelope necalitative, în stare proastă, pot afecta plăcerea călătoriei.

 

  1. Verificați nivelul uleiului înainte de a călători.

Temperaturile scăzute pe care le întâmpinați în timpul călătoriei pe timp de iarnă pot fi un împiediment pentru funcționarea mașinii dvs., din cauza faptului că înghețarea apei și a uleiului duc la scăderea perfomanței acestora. De asemenea, asigurați-vă că aveți suficient antifreeze (antigel) și spray pentru dezghețarea parbrizului, eficient în diminețile geroase.

 

  1. Cercetează-ți traseul pentru drumuri predispuse la zăpadă

În multe dintre zonele muntoase în care puteți face excursii iarna, drumurile sunt adesea închise sau restricționate pentru viteze lente, deci, asigurați-vă că luați în considerare aceste detalii, care pot avea un impact semnificativ asupra timpului petrecut pe aceste trasee.

 

  1. Împachetați echipamentul esențial pentru eliberarea vehiculului de zăpadă

Dacă ați avut ocazia să dezăpeziți mașina, după un derapaj, știți cât de dificilă și stresantă poate fi această muncă. Fiți siguri că aveți cel puțin o lopată și o cantitate mică de gresie pentru a vă ajuta să vă deplasați vehiculul, altfel este posibil să așteptați ajutoare pentru dezăpezire prea mult timp.

În aceste situații este evidentă necesitatea unor anvelope sigure. Din acest motiv, opțiunea noastră este siguranța oferită de anvelopele Michelin.

  1. Familiarizați-vă cu tehnicile de condus pe timp de iarnă

Există mai multe tehnici pe care le puteți folosi atunci când conduceți în condiții de zăpadă și de gheață, iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face este să conduceți lent și să lăsați mult spațiu între dvs. și mașina de înainte, în cazul în care vă alunecați în timp ce frânați.

  1. Împachetează un kit de urgență în cazul unor situații excepționale

Deși gândul la un posibil accident rutier este înfricoșător, trebuie să vă asigurați  că veți lua toate măsurile pentru a minimaliza consecințele. Este esențial să aveți echipament de bază de prim ajutor, pături de urgență, mâncare și băuturi calde care vă pot ajuta.

  1. Efectuați o revizie tehnică a mașinii înainte de drum

Călătoria pe vreme mai rece solicită mai mult mașina, din acest motiv trebuie să vă asigurați că totul este în regulă cu automobilul înainte să porniți la drum.

8.    Acordă-ți timp suplimentar în itinerariul stabilit

Nu estimați cât timp va lua drumul. Traseul de iarnă este adesea mai complicat și necesită mai multe opriri.

  1. Evitați să călătoriți în timpul orelor de vârf pentru a sta departe de ambuteiaje, frustrări și posibile situații neplăcute din trafic.
  2. Păstrați numerele câtorva servicii locale de asistență de-a lungul traseului

Utilizarea serviciilor de urgență nu este un detaliu plăcut, dar poate fi esențial în anumite circumstanțe. Informați-vă în care locație exactă sunteți și de zonele din apropiere în care puteți solicita ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here