Tariceanu: Romania nu a iesit din criza economica. FMI sa-si ia valiza si sa se care cat mai repede

0
663
fmi-sigla

fmi-siglaFostul premier Calin Popescu Tariceanu sustine ca Romania nu a iesit din criza economica si ca vinovat este actualul Guvern, care nu a fost in stare sa ia masurile potrivite pentru relansarea economica.
„Noi consideram ca posibila iesirea din criza, spre deosebire de actualul guvern

care se lamenteaza, in frunte cu primul-ministru, si care considera ca a cazut peste ei o napasta. Nu a cazut nicio napasta, este o criza pe care a traversat-o toata lumea, numai ca Romania a ramas singura tara din toata Europa care inca nu a reusit sa iasa din criza. Sigur ca apar niste indicatori care ne arata ca am putea sa iesim eventual din recesiune, adica s-a oprit scaderea PIB-ului. Acest lucru nu inseamna ca am iesit inca din criza si mi se pare ca acest lucru se datoreza in mod evident incapacitatii actualului Guvern de a genera masuri proactive care sa redea increderea mediului investitional roman si strain si sa mobilizeze resursele necesare pentru investitii guvernamentale care sa compenseze lipsa de investitii din mediul privat”, a declarat Tariceanu, joi, la Mamaia, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca actualul Executiv nu a facut decat sa dea vina pe guvernele precedente si s-a complacut in aceasta situatie, fara a incerca sa schimbe ceva.

„Asistam la o lamentare permanenta, la incercarea de a gasi explicatii care sunt legate de guvernarile anterioare, dar nimic care sa demonstreze ca au o viziune si o determinare. Mie mi se pare ca actualul guvern nu face decat sa se complaca in actuala situatie si sa lase ca lucrurile sa se rezolve de la sine sau in cel mai bun caz de catre FMI”, a mai spus fostul premier.

De altfel, el a afirmat ca si-ar dori ca FMI sa plece din Romania pentru ca acest organism lucreaza cu statele din lumea a treia, iar tara noastra nu se afla intre acestea.

„FMI este o institutie care lucreaza cu tarile din lumea a treia. Am pretentia si mandria ca sunt roman si nu ma consider in lumea a treia. As vrea sa-si ia valiza si sa se care cat mai repede”, a explicat Tariceanu.

El a mai spus ca nu crede ca Romania va iesi din criza in acest an pentru ca indicatorii economici nu sunt irevocabil pe o panta ascendenta.

„Romania nu va iesi din criza anul acesta, cu toate ca sunt semne usoare. Vorbeam cu cineva, care imi spunea ca, dupa ce patru luni de zile a fost o crestere a productiei industriale, se pare ca in luna mai se inregistreaza din nou o scadere a productiei. Lucrurile nu sunt irevocabil inscrise pe o tendinta ascendenta si asta e un lucru care-i foarte ingrijorator. Nu ma bucura, pe mine ma intristeaza incapacitatea autoritatilor. Nu cred ca e bine sa ne bucuram de un dezastru care afecteaza pe toata lumea, nu cred ca cineva poate sa spuna ca traieste bine in afara profitorilor regimului actual de cei care primesc contracte pe bani publici de la actualul guvern”, a explicat Tariceanu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here