Targul de Vinuri Goodwine isi deschide portile vineri la World Trade Plaza

0
696

Targul International de Vinuri Goodwine, organizat de catre compania Proactive Business Communication, a ajuns la cea de-a saptea editie, bucurandu-se inca o data de o participare de exceptie, practic cea mai numeroasa din peisajul evenimentelor dedicate vinului. Participantii, nume de referinta si de excelenta in industria vinicola romaneasca, dar si nou intrati in breasla producatorilor de vin sunt: Cotnari – Partener Oficial, Casa de Vinuri Cotnari – Partener Strategic,

Jidvei – Partener Principal, Crama Oprisor, Vinarte, SERVE, Agricola Stirbey, Avincis, Cramele Rotenberg, Cramele Recas, Senator Wine, Domeniile Vanju Mare, Budureasca, Domeniile Samburesti, Gramma Wines, Speed Husi, Domeniile Ostrov, Vincon, Via Sandu, amb Wine (Liliac), Vinicola Averesti, Metro, WBW World Best Wine (Cheia Vinului), Schlumberger (Austria), Vylyan (Ungaria), Cricova Romania, Michel Torino Estate (Argentina), Tenuta Carretta (Italia), Azienda Vitivinicola Malgra (Italia), Eduardo Miroglio (Bulgaria), Garling Collection (Republica Moldova).

Iubitorii de vin se vor intalni la Goodwine cu 500 de vinuri, din care peste 100 in premiera

Pe parcursul celor trei zile de expozitie, iubitorii de vin vor putea gasi si degusta la standurile expozantilor circa 500 de vinuri. Peste 100 dintre acestea vor fi lansate in cadrul Goodwine. Surprize si lansari pregatesc atat Cotnari, Casa de Vinuri Cotnari si Jidvei, trioul de Parteneri ai evenimentului, dar si majoritatea expozantilor, care vor prezenta vinuri in editii limitate si ani noi de recolta.

Cotnari va lansa Grasa 300, vin in editie limitata de 4800 sticle, din struguri culesi la sfarsitul lui noiembrie, cand au acumulat 300 grame zahar/litru de must. Casa de Vinuri Cotnari, un nou producator care se lanseaza in cadrul Goodwine, va prezenta doua game de vinuri premium destinate HoReCa: Gama Domenii Cotnari si Gama Simpozion. Tot in premiera vor fi lansate si vinurile celui mai nou producator de vinuri din Transilvania, amb Wine, imbuteliate sub brandul Liliac.

Crama Oprisor va lansa patru vinuri in editii noi si limitate din gamele Caloian si La Cetate.

Vinarte se prezinta in premiera cu patru vinuri din gama Castel Starmina, Cuvee de Excellence Riesling Baricat 2009 si Swallow Tail Feteasca Neagra 2008 editie limitata. SERVE prezinta in premiera Terra Romana Sauvignon Blanc 2011 si Vinul Cavalerului – Merlot 2010. Cramele Rotenberg vor aduce pentru prima data in fata vizitatorilor Rotenberg Ceptura Primus 2008 si Rose 2011. Avincis va lansa Cabernet Sauvignon 2010, Rose 2011 si o serie de vinuri albe din recolata anului trecut. Domeniile Vanju Mare vor lansa patru vinuri din gama cu acelasi nume. Domeniile Samburesti va aduce in premiera doua vinuri din gama Chateau Valvis si alte doua vinuri din gamele Domeniile Samburesti si Samburel de Olt. Domeniile Ostrov vor prezenta cinci vinuri in opremiera din gamele Domeniile Ostrov Reserve, Domeniile Ostrov si Cetatea Durostorum.

In premiera la Goodwine, compania WBW World Best Wine (Cheia Vinului) prezinta o selectie de peste 20 de vinuri din Germania, Italia, Franta, Ungaria, Africa de Sud, SUA. Pentru prima data in Romania, producatorul maghiar Vylyan propune publicului romanesc opt vinuri premium. Azienda Vitivinicola Malgra, prin importatorul Vinibuoni aduce in premiera noua vinuri din zona Piemont, Italia. Retailerul METRO, de asemenea, prezent pentru prima data la Goodwine, aduce o selectie de peste 40 de vinuri din portofoliu atat din productia interna cat si din import. Noutati vor avea si Vinicola Averesti, Cramele Recas, Vincon, Via Sandu, Gramma Wines, Budureasca, Casa de Vinuri Husi, Garling Collections, Schlumberger. Furnizorul echipamentelor de gatit la Goodwine este Conti Grup Conti Group, unul dintre cei mai importanti furnizori de utilaje si echipamente pentru sectorul HoReCa vine cu o linie profesionala de gatit in ajutorul maestrilor bucatari ce vor sustine showurile gastronomice pe parcursul celor trei zile ale evenimentului. Conti Grup este societate cu capital integral romanesc si activeaza in industria Horeca de peste 12 ani. Compania ofera solutii de inalta calitate pentru procesarea, gatirea si refrigerarea produselor pentru restaurante, baruri, fast-food-uri, bistro-uri, cafenele, pensiuni, cantine din cadru spitalelor, universitati, birouri, dar si solutii pentru utilarea spalatoriilor profesionale.

Show-uri si delicii gastronomice la Goodwine Zece restaurante si scoli de bucatari vor pregati in spatiul dedicat show-urilor gastronomice preparate delicioase care vor fi asociate cu vinurile din targ de membri ai Asociatiei Somelierilor din Romania, Partener al Goodwine. Restaurantele Ramada, Edelweiss Poiana Brasov, Sarroglia, Welness Cuisine (Lira Cop Creative), Scoala Nationala de Excelenta in Industria Ospitalitatii „Bella Italia”, dar si Dan Silviu Boerescu (bucatarescu.ro), Razvan Cruceanu (Fusion Technique), Adrian Hadean (adihadean.ro), Robert Voicu (Unilever Food Solutions) vor incanta gurmanzii cu retete inovatoare. Vizitatorii vor putea degusta, de asemenea, pe toata perioada targului branzeturile Raraul ale companiei Albalact, branzeturile maturate de la Napolact, mezelurile oferite de Angst si Zimbria precum si specialitati italiene (branzeturi si prosciutto) din portofoliul Nordic Impex. Apa minerala si plata va fi oferita de Aqua Carpatica. Iubitorii de trufe si produse cu trufe vor putea sa le deguste si de la standul companiei Truffex. Specialitatile italiene de cafea vor fi oferite gratis vizitatorilor de compania Bristot. Masina Oficiala a Targului de Vinuri Goodwine este Jaguar XF. Jones Lang LaSalle – sustinator fervent al dezvoltarii sustenabile Din cei 8 specialisti acreditati LEED din Romania, 4 sunt angajati ai Jones Lang LaSalle 

Firma de consultanta Jones Lang LaSalle a sustinut si va sustine in continuare dezvoltarea sustenabila atat la nivel global cat si la nivel regional, inca din faza de proiectare si constructie a cladiri lor, ca o modalitate concreta de a proteja atat mediul natural cat si sanatatea umana. Pentru o sustinere activa a acestui demers, firma a reusit sa atinga performanta de a avea, la nivel global, peste 1000 de persoane cu acreditare LEED, sistemul de certificare cel mai des utilizat pentru confirmarea dezvoltarilor cu eficienta energetica ridicata. Parte a acestei strategii, Jones Lang LaSalle Romania a demarat un program sustinut de obtinere a acreditarii LEED pentru angajatii sai.

‘’Urmare a acestei abordari, toti angajatii departamentului Project & Development Services au obtinut acreditarea LEED Green Associate, fiind prima firma de consultanta din Romania in cadrul careia intreaga echipa tehnica detine aceasta certificare, reprezentand un factor diferentiator pe piata serviciilor de consultanta din Romania. De altfel, din cei 8 specialisti cu acreditare LEED din Romania, 4 membri fac parte din echipa Jones Lang LaSalle.’’ a declarat Cezar Florea, coordonatorul departamentului tehnic din cadrul Jones Lang LaSalle Romania. In acest fel, serviciile furnizate de firma Jones Lang LaSalle se diversifica, venind in intampinarea nevoilor clientilor sai prin oferirea unei noi game de servicii de consultanta pentru obtinerea acreditarii LEED pentru dezvoltarile acestora, alaturi de bine-cunoscutele servicii de Project & Cost Management atat pentru proiecte noi cat si pentru amenajari de birouri, Technical Due Diligence, Lending Supervision. La nivel regional, Jones Lang LaSalle furnizeaza servicii de consultanta pentru obtinerea acreditarii LEED pentru proiectul de birouri Zebra din Varsovia, Polonia sau Ilica Center din Zagreb, Croatia, ca sa numim numai doua din proiectele aflate in desfasurare. In prezent, peste 500.000 m2 de spatii de birouri in constructie din ECE si ESE sunt in etape diferite ale procesului de obtinere a certificarii „verzi”, demonstrand ca tendinta actuala devine deja regula pentru dezvoltarile viitoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here