Târgul de joburi în 10 comunități dezavantajate începe pe 26 iulie

0
762

 

București, 24 iulie 2023

 

Harta Angajatorilor Incluzivi din România (proiect al Lumea D&I), în parteneriat cu Roma Education Fund România, organizează Târgul de joburi în 10 comunități dezavantajate din țară – un eveniment de excepție care va aduce în prim-plan oportunități de angajare și calificare/internship pentru tinerii NEET* din 10 comunități vulnerabile.

 

TÂRG DE JOBURI ÎN 10 COMUNITĂȚI DEZAVANTAJATE

 

Unul dintre obiectivele majore pe care le-am setat în cadrul echipelor Lumea D&I și Harta Angajatorilor Incluzivi, pentru târgul dedicat proiectului inițiat de Roma Education Fund România, este de a crea un val de schimbare și de a aduce speranță în viețile unor tineri care merită o șansă reală la un loc de muncă și o integrare socio-profesională mai bună. Iar acest lucru se va întâmpla prin aducerea angajatorilor deschiși la diversitate și incluziune față în față cu candidații din aceste comunități.

 

Târgul este dedicat tinerilor 16-29 de ani (peste 500 de tineri) care fac parte din 2 proiecte dezvoltate de Roma Education Fund România, proiecte ce vizează școlarizarea și integrarea pe piața muncii a tinerilor NEET*, ajutându-i să finalizeze cicluri de școlarizare (primar și secundar, iar în 4 comunități dintre cele 10 inclusiv stagii de practică – nivel de școală profesională clasa a 10-a și formare profesională).

 

Fiecare tânăr selectat pentru semnarea unui contract de muncă la acest târg va beneficia de o sesiune de pregătire pentru facilitarea integrării în rolul profesional, cu un consultant dedicat din partea echipei Harta Angajatorilor Incluzivi din România (proiect sub marca Lumea D&I).

 

DIVERSITATE, INCLUZIUNE, ECHITATE

 

Acest târg nu este doar o ocazie perfectă de recrutare, ci și o șansă pentru companii de a contribui la dezvoltarea durabilă a societății prin promovarea diversității și incluziunii. Tinerii din comunitățile dezavantajate aduc cu ei talente neexploatate și o pasiune aprinsă pentru performanță. Acordându-le oportunitatea de a se angaja, se va observa maniera în care aceștia pot aduce valoare adăugată în diferite organizații, contribuind la creștere.

Prin participarea la acest târg de joburi, angajatorii incluzivi au șansa de a se alătura unei mișcări în plină ascensiune care schimbă vieți și aduce speranță în comunități întregi. Împreună, putem construi un viitor luminos și mai echitabil pentru toți.

 

DESFĂȘURARE

Târgul de Joburi în 10 Comunități Dezavantajate are loc în perioada 26 iulie – 6 septembrie 2023, în localitățile: Ineu (Bihor), Zărnești (Brașov), Săcele (Brașov), Ivești (Galați), Ciucurova (Tulcea), Scărișoara (Olt), Izbiceni (Olt), Potcoava (Olt), Beica (Mureș), Deda (Mureș).

La târgul de joburi din cele 10 comunități dezavantajate pot participa:

–          Toți Angajatorii Incluzivi din România

 

“Într-o lume plină de oportunități și potențial, tinerii din cele 10 comunități dezavantajate merită să aibă șansa firească la educație și la un loc de muncă decent, stabil și sigur. Ceea ce pare a fi o normalitate și este luat de-a gata de foarte mulți dintre noi, reprezintă un vis dificil de accesat pentru multe persoane din comunități dezavantajate, de pe întreg teritoriul României. Astfel, îi invităm pe toți angajatorii incluzivi să se alăture acestui târg de job-uri ce va avea loc în 10 comunități și să deschidă ușile către o viață mai bună tinerilor participanți”, a declarat Alina Anghel – Cofondator Harta Angajatorilor Incluzivi din România.

 

 

Toate informațiile privind  fiecare locație a târgului și intervalul orar, precum și formularul de înscriere disponibil pentru companiile care doresc să fie expozanți, sunt disponibile la link-ul:  https://www.diversitate-incluziune.com/targ-de-joburi-comunitati-vulnerabile

 

____

NEET* este termenul utilizat pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare – prescurtarea, folosită la nivel internațional, vine de la ”young people Not in Education, Employment or Training”)

 

 

Date de contact presă:

Cosmina Boza

Telefon: 0726556730

Email: [email protected]

 

Despre Lumea D&I:

Lumea D&I este un ecosistem de profesioniști experți (HR, Employer Branding, Cercetare de piață, Training, Coaching și transformare organizațională etc.), alături de ONG-uri și comunități, destinat creării și implementării de proiecte concrete, destinate angajatorilor, în direcția Diversității și Incluziunii (dizabilități, vârstă, gen, etnie, familie (ex.: părinți singuri), orientare și identitate sexuală, centre de detenție și centre de plasament, zone defavorizate din țară, alte naționalități prezente pe teritoriul României etc.). Unul dintre proiectele care s-a dezvoltat în cadrul ultimilor ani este Harta Angajatorilor Incluzivi din România, proiect unic care are ca scop promovarea angajatorilor incluzivi și a joburilor acestora prin conștientizarea diversității și incluziunii în mediul organizațional românesc și implementarea de acțiuni concrete în direcția aceasta.

____

www.diversitate-incluziune.com

 

Despre Roma Education Fund România:

Înființată în anul 2009 de Roma Education Fund din Elveția, Fundația Roma Education Fund (REF) Romania este o organizație non-guvernamentală a cărei misiune este să reducă decalajele educaționale dintre populația romă și cea ne-romă. Totodată, echipa REF Romania şi-a asumat şi rolul de a acționa drept catalizator pentru facilitarea accesului la educație de calitate superioară, în condiții de egalitate, pentru toți copiii romi.

____

www.romaeducationfund.org/ref-romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here