SYMMETRICA extinde fabrica din Prejmer în urma unei investiții de 7 mil. €

0
658

 

Suceava, 26 aprilie 2023

 

Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță finalizarea lucrărilor de extindere a fabricii din Prejmer, Brașov, în urma unei investiții importante de 7 milioane de euro. În acest fel, compania își consolidează prezența în zona centrală a țării, odată cu triplarea capacității de producție din apropierea Brașovului.

 

“În ultimii ani am observat o efervescență a lucrărilor, atât în sistem public, cât și privat, în zona centrală a țării, în timp ce producția noastră din zonă nu se ridica la volumul necesar pentru a face față cererilor. Astfel, anul trecut am dat startul noii investiții și am decis extinderea cu o nouă hală a fabricii din Prejmer. Am creat, prin acest pas, un nou hub tehnologic, pe lângă cel de la Doaga – Vrancea, cu o capacitate de producție de 5.000  de metri pătrați / zi”, a declarat  Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

 

Symmetrica a investit astfel într-o nouă hală dar și în alte construcții tehnice (depozite agregate, birouri, etc.) cu o suprafață de 5.000 de mp, amplasate pe un teren de 20.000 de mp. În acest fel, în hub-ul de producție din Prejmer vor funcționa două unități cu o suprafață totală de 7.000 de mp, amplasate pe un teren cu o suprafață însumată de aproape 40.000 mp.

 

“Investițiile în acest obiectiv au fost direcționate atât către achiziția terenului și ridicarea construcțiilor, cât și în instalarea de utilaje de ultimă generație. În acest fel, odată cu noile linii instalate vom produce la Prejmer și produsele din gama Select, produse premium cu design, coloristică și proprietăți speciale”, a mai spus Sebastian Bobu.

 

Conform afirmațiilor sale, producția în noul hub va crește cu 200%, iar produsele premium vor reprezenta cca. 15% din total. De asemenea, în cadrul unităților din hub-ul Prejmer vor activa 60 angajați, dintre care 25 proaspăt recrutați.

 

Odată cu noua extindere, Symmetrica va asigura o și mai bună acoperire geografică și va avea capacitatea de a livra rapid și la prețuri competitive produse în zona de centru a țării.

 

 

# # #

 

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureș-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidențiale, ș.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în București, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, etc.  

###

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here