Sute de locuitori din Londra s-au organizat in grupuri de autoaparare

0
672
violente-londra-strada

violente-londra-stradaSute de locuitori din Londra s-au organizat in noaptea de marti spre miercuri in grupuri de autoaparare, pe strazile din capitala britanica, afectata de patru zile de violente. Noaptea a fost calma la Londra, impanzita de politie, dar tensiunea se simtea in continuare.

La Southall, in vestul Londrei, sute de adepti ai religiei sikh, dintre care unii purtau costume traditionale, s-au adunat marti seara in fata templului lor, dupa zvonuri potrivit carora acesta ar putea deveni tinta violentelor. Ei au organizat patrule pe motociclete si supravegheau gara locala pentru a observa eventuala sosire a unor persoane care vor sa declanseze violente.
La Enfield, arondisment din nordul Londrei puternic afectat de tulburarile din noptile precedente, circa 200 de locuitori patrulau prin cartier pentru a supraveghea strazile. O inregistare video realizata de un amator si difuzata miercuri arata un grup de circa 100 de persoane care scandau „Anglia, Anglia, Anglia”, pe o strada din Enfield. Grupul a avut anterior o altercatie cu un tanar care avea o crosa de hochei, dar situatia s-a calmat cand majoritatea multimii a facut apel la calm. Un numar similar de suporteri de fotbal s-au adunat la periferia Eltham, unde se zvonea de asemenea ca vor veni persoane care urmau sa declanseze violente. „Este un cartier de muncitori albi si suntem aici pentru a proteja comunitatea noastra”, a declarat un tanar pentru The Guardian.
„Suntem aici pentru a ajuta politia. Mama mea este terifiata de ce a vazut la televizor in ultimele trei zile si am decis ca aici nu se va intampla asa ceva”, a adaugat el. In cartierele Hackney si Kentish Town, din nordul Londrei, mai multi comercianti, majoritatea turci, faceau de garda in fata magazinelor lor, unii avand arme improvizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here