Studiul realizat de Schneider Electric și Universitatea Boston arată că peste 2 milioane de noi locuri de muncă pot fi create în timpul tranziției la clădirile Net-Zero

0
790
Low angle view of apartment building with vertical garden, sky background with copy space, Green wall-BioWall or living wall is a wall covered with living plants on residential tower in sunny day, Sydney Australia, full frame horizontal composition

Rueil-Malmaison (Franța), 11 octombrie 2023 – Schneider Electric, împreună cu Universitatea din Boston, anunță un nou studiu care constată că peste 2 milioane de noi locuri de muncă și până la 141 de milioane de ani de muncă în plus se pot crea în Europa și în Statele Unite prin adoptarea de tehnologii de energie curată în clădirile noi și modernizate. Rezultatele provin dintr-o cercetare comună realizată de Boston University Institute for Global Sustainability (IGS) și Schneider ElectricTM Sustainability Research Institute (SRI).

 

Lucrarea cu acces deschis, „Building a Green Future: Examining the Job Creation Potential of Electricity, Heating, and Storage in Low-Carbon Buildings”, este prima care estimează atât de detaliat felul în care ar putea evolua crearea de locuri de muncă în „cladirile viitorului”, cu emisii scăzute de carbon. Adoptând o perspectivă la scară micro, studiul estimează rezultatele angajării globale pentru toată tipologia de clădiri cu emisii scăzute de carbon, care include clădirile rezidențiale, spitalele, hotelurile, birourile, clădirile comerciale și centrele de educație în regiunile din America de Nord, Europa și Asia. Datele s-au concentrat în mod special pe potențialul implementării panourilor solare pe acoperiș, a pompelor de căldură și a bateriilor de stocare a energiei pentru energie regenerabilă autoprodusă (sau în regim prosumer). Aceste tehnologii cu emisii scăzute de carbon – toate disponibile în prezent – sprijină electrificarea și digitalizarea sectorului clădirilor, care sunt esențiale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la scară globală. Estimările privind locurile de muncă din cadrul studiului vor fi realizate pe deplin de-a lungul timpului, în conformitate cu obiectivele globale net-zero pentru 2050, făcând din această țintă un termen rezonabil pentru renovarea 100% a clădirilor eligibile.

 

Descoperiri cheie:

  • Potențialul de creare de locuri de muncă depinde atât de regiune, cât și de tipul clădirii. Pentru clădirile rezidențiale se pot crea aproximativ 0,05 locuri de muncă per clădire. Pentru clădirile comerciale, acest lucru variază între 0,3 și 4,7 locuri de muncă fiecare. Datorită numărului combinat de clădiri rezidențiale și comerciale, potențialul de creare de locuri de muncă depășește milioanele.
  • Europa prevede creșterea substanțială a numărului de locuri de muncă nou create, cu date specific pentru mai multe țări cheie. Franța ar putea genera 295.000 de locuri de muncă, urmată îndeaproape de Germania, cu 257.000 de locuri de muncă, Italia cu 252.000 de locuri de muncă, Marea Britanie cu 247.000 de locuri de muncă, Spania cu 212.000 de locuri de muncă și Țările de Jos cu 66.000 de locuri de muncă.
  • Se anticipează crearea semnificativă de locuri de muncă în diferite regiuni ale Statelor Unite, regiunea Vest, cu 182.000 de locuri de muncă potențiale create, în timp ce Midwest se estimează că va înregistra o creștere cu 18.900 de locuri de muncă. În nord-est, sunt anticipate 123.000 de locuri de muncă, iar regiunile de sud și sud-est sunt pregătite pentru o creștere substanțială, cu aproximativ 319.000 de locuri de muncă.
  • Cel mai mare potențial de creare de locuri de muncă se află în utilizarea pompelor de căldură pentru clădiri mari și a acumulatorilor în regiuni și la tipuri de clădiri cu surplus de energie solară.
  • Pentru pompele de căldură, solar PV și baterii, cea mai mare parte a anilor de muncă provine din construcție și instalare.
  • Cercetarea se extinde pe două descoperiri recente ale SRI care au demonstrat că o reducere a emisiilor de carbon cu peste 60% poate fi realizată și la implementarea acestor soluții cu emisii scăzute de carbon și până la 70% la implementarea soluțiilor digitale pentru clădiri și management al energiei în clădirile de birouri existente.

 

Aceste constatări pot genera beneficii semnificative pe termen scurt, făcând estimările detaliate utile pentru informarea companiilor, a comunităților și a guvernelor care doresc să se angajeze în proiecte de construcție. Pentru factorii de decizie politică, înțelegerea potențialului pe care tranziția la un nivel de trai net-zero îl poate avea asupra creării de locuri de muncă ar putea stimula favorizarea unei schimbări către energia verde. Pentru factorii de decizie din business, estimările de locuri de muncă pot îmbunătăți previziunile privind domeniul de aplicare, investițiile, managementul ciclului de viață și impactul proiectelor de construcție.

 

Access to the research paper and reference:

Sovacool, BK, D Evensen, TA Kwan and V Petit. “Building a Green Future: Examining the Job Creation Potential of Electricity, Heating, and Storage in Low-Carbon Buildings,” Electricity Journal 36(5) (June, 2023), 107274, pp. 1-11. Available at: https://doi.org/10.1016/j.tej.2023.107274

Access to Schneider ElectricTM Sustainability Research Institute report

Schneider Electric, 2022, July 13. Towards net-zero buildings: a quantitative study. Sustainability Research Institute, Boston, MA, USA and Grenoble, France. Retrieved from: https://www.se.com/ww/en/insights/sustainability/sustainability-research-institute/building-a-green-future.jsp

 


Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului.

 

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

 

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

 

www.se.com/ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here