Studiu SAP: 8 din 10 directori financiari cred ca activitatea lor se va schimba in urmatorii 5 ani

0
682

Potrivit unui studiu SAP SE, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, opt din zece directori financiari cred ca activitatea lor se va schimba in urmatorii cinci ani, in conditiile in care acestia trebuie sa faca fata unor noi tipuri de provocari, aduse de era digitala. Astfel, cercetarea arata ca este nevoie mai mult decât oricând de o analiza a datelor ”la zi” in ceea ce priveste situatia financiara a organizatiilor, ceea ce presupune si redefinirea profilului specialistilor din domeniu.

Studiul SAP, realizat in parteneriat cu CFO Research, la care au participat 371 de directori financiari, trezorerieri si alti profesionisti seniori din domeniu, evidentiaza modul in care se transforma responsabilitatile directorilor financiari. Potrivit cercetarii, 83% dintre respondenti cred ca administrarea fluxului de numerar si realizarea de prognoze financiare sunt mai dificile acum, din cauza cresterii complexitatii business-ului.

in plus, 76% dintre participanti sustin ca nivelul de complexitate va creste in urmatorii ani, patru din cinci respondenti (80%) cred ca departamentele financiare trebuie sa actioneze mult mai rapid decât o fac acum, iar noua din zece (89%) considera ca imbunatatirea acuratetii, consistentei si calitatii estimarilor privind numerarul reprezinta o prioritate.

Studiul mai arata faptul ca directorii financiari sunt constienti de beneficiile pe care le-ar aduce posibilitatea ca managementul general al companiei sa poata face usor si in timp util previziuni de business. Astfel, 82% dintre respondenti cred ca membrii echipei de conducere au nevoie de informatii in timp real legate de finantele companiei, iar responsabilitatea pentru colectarea, interpretarea si prezentarea acestora le revine tot angajatilor din departamentul financiar.

in aceste conditii, doar 24% dintre profesionistii din domeniul financiar sunt de parere ca peste cinci ani vor desfasura aceeasi activitate ca acum. Totodata, 78% dintre cei chestionati spun ca in urmatoarea perioada vor incerca sa isi imbunatateasca abilitatile de a utiliza solutiile IT menite sa le usureze munca si prin care organizatia sa poata obtine un avantaj strategic in fata competitiei.

SAP a dezvoltat, in acest context, SAP Simple Finance, o platforma care asigura o imagine detaliata a proceselor interne in timp real, sustinând dezvoltarea si transformarea digitala la nivelul fiecarui departament. Cu ajutorul acesteia, directorii financiari pot realiza analize dinamice si pot evalua cu usurinta implicatiile financiare pe care le presupune fiecare optiune strategica a organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here