Studiile de master la ID intra in lichidare, nu se mai organizeaza admitere din 2011. Vezi ce mai prevede Legea Educatiei pentru universitati

0
665

Studii de master aflate in derulare la forma de invatamant la distanta (ID) intra in lichidare si nu se mai organizeaza admitere incepand cu anul universitar 2011-2012, iar universitatile pot organiza admiterea numai pentru cele acreditate, in urma evaluarii, pana cel tarziu in 1 septembrie 2011, scrie MEDIAFAX.

Prevederile sunt cuprinse in Ordinul Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) privind aprobarea unor masuri tranzitorii in sistemul national de invatamant, publicat, miercuri, in Monitorul Oficial, la cateva ore dupa intrarea in vigoare a Legii educatiei.

Potrivit Ordinului, structura, organizarea si functionarea institutiilor de invatamant superior se mentin asa cum au fost aprobate la inceputul anului universitar 2010-2011, pana la intrarea in vigoare a noilor carte universitare si aprobarea structurii universitatilor pe facultati prin hotarare a Guvernului.

„Programele de studii universitare de master, organizate in conditiile legii si aflate in derulare la forma de invatamant la distanta intra in lichidare si nu se mai organizeaza admitere incepand cu anul universitar 2011-2012”, potrivit ordinului MECTS.

De asemenea, actul normativ mai prevede ca institutiile de invatamant superior pot organiza admiterea pentru anul universitar 2011-2012 numai la programele de studii universitare de master acreditate prin ordin al ministrului Educatiei, in urma evaluarii ARACIS, pana la data organizarii admiterii, dar nu mai tarziu de 1 septembrie 2011.

Programele de studii universitare de master intrate in procedura de evaluare anterior intrarii in vigoare a Legii educatiei urmeaza sa fie evaluate in conformitate cu prevederile legale in vigoare la data inceperii evaluarii.

Senatul universitar poate infiinta duble specializari numai dupa evaluarea de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS) si autorizarea respectivelor programe.

Programele postdoctorale organizate prin proiecte POS DRU aflate in derulare la data intrarii in vigoare a Legii educatiei se desfasoara si se finalizeaza in conditiile legale sau contractuale aplicabile la data aprobarii acestora.

Studiile postuniversitare organizate pana la intrarea in vigoare a Legii educatiei si care se afla in derulare intra in lichidare si nu se mai organizeaza admitere.

Programele postuniversitare de formare si dezvoltare profesionala continua se vor organiza incepand cu anul universitar 2011-2012.

Obligatia universitatilor de a asigura un minim de 30 la suta din locurile de practica necesare, dintre care cel putin 50 la suta in afara universitatilor, se aplica incepand cu anul universitar 2011-2012.

Cadrele didactice din invatamantul superior care vor fi pensionate inaintea finalizarii anului universitar 2010-2011 isi pot continua activitatea fara aprobarea senatului universitar, pana la finalizarea anului, se mai arata in Ordinul MECTS privind masurile tranzitorii in sistemul de invatamant.

Noua Lege a educatiei a fost publicata in Monitorul Oficial din 10 ianuarie. Unele prevederi din Legea educatiei vor fi aplicate incepand de miercuri, 9 februarie, la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, iar pentru altele actul normativ prevede intrarea in vigoare la alte date. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here