Studenti si start-up-uri pot aplica pentru „Telekom Innovation Contest”

0
983
start

Saptamana aceasta au inceput inscrierile pentru a doua editie a concursului international „Telekom Innovation Contest”, dedicat in special studentilor si antreprenorilor care detin startup-uri. in urma competitiei, vor fi oferite premii consistente, iar castigatorii vor avea oportunitatea de a-si dezvolta ideile noi si inovative.

Competitia este organizata de Grupul Deutsche Telekom, sprijinita de hub:raum, programul de tip incubator al Grupului, si este coordonata la nivel national de Romtelecom si COSMOTE.

Echipe creative de studenti, antreprenori cu idei de startup-uri si startup-uri IT au timp pana pe 11 aprilie sa se inscrie pe www.telekom-innovation-contest.com. Echipele, formate din cel putin doua persoane, isi pot inscrie ideile in cadrul uneia dintre urmatoarele categorii: „Cloud-Based Productivity”, „Future Media & Communication”, „Internet of Things”, „Cyber Security”, „Reality Data” si „Smart Energy”. Pentru studentii romani interesati de participarea la concursul international, in urmatoarea perioada va fi organizata o serie de prelegeri tinute de expertii Deutsche Telekom, pentru a-i sprijini la aplicarea cu succes la concurs.

Recompensele competitiei includ investitii de pana la 150.000 euro, participarea la programe internationale destinate startup-urilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar si interactiunea cu experti din cadrul grupului international.

Dupa 11 aprilie 2014, cand termenul de aplicare expira, ideile vor fi evaluate de expertii Deutsche Telekom.

Echipele romanesti cu cele mai bune idei vor fi invitate la concursul national preliminar care va avea loc in luna mai la Bucuresti. Evenimente similare vor fi organizate in Atena, Bratislava, Budapesta, Podgorica, Praga, Tel Aviv, Varsovia, Zagreb si Berlin pentru candidatii din restul tarilor participante.
Echipa castigatoare din Romania va fi evaluata alaturi de cele din alte 9 tari.

Aceasta va fi invitata la „Champions’ Pitch” de la finalul lunii iunie din Cracovia, Polonia, eveniment care include un program de training pentru startup-uri, pe durata a patru zile. Mai mult, echipa castigatoare va fi prezenta pe scena la „Long Night of Startups” din data de 6 septembrie, in Berlin, unde sunt asteptati peste 6.000 de invitati.
Telekom Innovation Contest 2013

In 2013, peste 700 de echipe din 45 de tari au inscris 444 de idei. Dintre cei 12 finalisti din 8 tari, echipa Excalibur din Slovacia a fost castigatoare cu o solutie de autentificare pentru dispozitivele mobile. Cubilog din Ungaria si startup-ul Codeatelier din Germania s-au clasat pe locurie doi, respectiv, trei, cu solutia „Homee”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here