Structura de Smart City propusă de Huawei a fost agreată pentru Standardul P2413 în cadrul întâlnirii Grupului de Lucru IoT de la institutul IEEE

0
1075

Huawei a depus cu succes propunerile de standarde pentru evoluția Internet of Things în cadrul întâlnirii Grupului de Lucru pentru IEEE P2413 (Standardul Cadrului Arhitectural pentru Internet of Things), ce s-a desfășurat la Shenzhen între 28 noiembrie – 1 decembrie 2017. Huawei a depus o propunere ce cuprinde Managementul Dispozitivelor, Managementul Conexiunilor, Facilitarea Aplicațiilor pentru Platforme IoT și Analiză Big Data. În urma discuțiilor online și offline, delegații au căzut de acord să adauge textul propus de Huawei în standardul P2413.

În cadrul întâlnirii au fost reprezentați ai companiilor Huawei, IoTecha, Schneider Electric, Siemens, Kaspersky, Deutsche Telekom, Hitachi și IEEE. Întâlnirea a revizuit aporturi ale două dintre organizațiile de standardizare partenere IEEE P2413, IEEE P42010 (Inginerie de sisteme și software – descrierea arhitecturii) și IVI (Industrial Value Chain Initiative). Au fost analizate cu atenție aproape 100 de comentarii, oferind șansa de a îmbunătăți următoarea versiune a Proiectului pentru Standard IEEE P2413.

Întâlnirea a reprezentat un exemplu de colaborare a industriei globale în calitate de fundament al dezvoltării de succes și adoptării pe scară largă a Internet of Things (IoT). Un document-cadru OPC-UA, propus pe baza principiului de Cadru Arhitectural P2413, a fost de asemenea acceptat în cadrul întâlnirii și va fi adăugat ca exemplu de P2413. Huawei și Deutsche Telekom vor depune împreună ulterior un document similar pentru a descrie cadrul oneM2M bazat pe principiul P2413. În viitorul apropiat sunt așteptate comentarii suplimentare din partea unor organizații precum Industrial Internet Consortium (IIC).

Fotografie de grup a delegaților IEEE P2413

 

Dl. Joe So, CTO al Huawei EGB Industrial Solutions, a susținut discursul de deschidere, urându-le bun venit participanților la întâlnire. “Huawei consideră că, pentru a proteja investițiile clienților noștri, este obligația noastră să participăm în cadrul unor grupuri de standardizare precum IEEE P2413,” a explicat So. “Trebuie să ne menținem conducerea la nivel tehnologic și să protejăm interesele clienților noștri, prin dezvoltarea unor standarde deschise, care să permită ecosisteme globale.”

“Standardul IEEE P2413 pentru Cadrul Arhitectural al Internet of Things va fi unul dintre factorii-cheie de care va depinde dezvoltarea cu succes a proiectelor Smart City. Va ajuta Orașele Smart să devină mai inteligente și mai sigure, precum și să îmbunătățească traiul cetățenilor, să îmbunătățească capabilitățile guvernamentale în domeniul administrării orașelor și să îndeplinească promisiunea transformării digitale,” a declarat So.

Președintele IEEE P2413, Oleg Logvinov, a declarat: “Discursul d-lui Joe So din deschiderea întâlnirii IEEE P2413 reprezintă cea mai bună dovadă a importanței muncii depuse de acest Grup de Lucru. Dezvoltarea Orașelor Smart, alături de edge computing și tehnologiile relevante pentru dezvoltarea acestuia, nu ar fi posibile fără IoT și o conducere tehnică puternică. Huawei este unul dintre membrii fondatori ai IEEE P2413 și contribuțiile sale au îmbunătățit semnificativ stadiul actual al lucrărilor, în special în privința subiectelor importante pentru Smart City, precum IoT și edge computing. Este, de asemenea, important să subliniem autoritatea continuă a Huawei în cadrul acestui grup de lucru. Huawei a preluat importantul rol de editor al Proiectului pentru Standard.”

În ultimă instanță, Smart City înseamnă rezolvarea problemelor din lumea reală. Primele proiecte Smart City s-au concentrat pe managementul informațiilor administrative și al informațiilor de Internet. Acestea sunt comparabile cu râurile și oceanele, dar informațiile generate în cadrul Internet of Things sunt la nivel de stele și galaxii. Iar, pentru a rezolva problemele reale ale orașelor vii, trebuie să ne ocupăm de toate acestea: informații IoT, administrative și de Internet.

Huawei este unul dintre puținii furnizori de soluții ICT din industria de profil care pot oferi soluții complete end-to-end de tip cloud-pipe-device, deschizând drumul pentru conectarea lumilor fizică și digitală. Vom continua să colaborăm cu ecosistemul nostru de parteneri pentru a crea design-uri de nivel înalt ce răspund nevoilor de administrare a orașelor și îndeplinesc scopurile finale ale unui Smart City – de a permite o bună administrare, de a promova dezvoltarea industriei și de a oferi cetățenilor beneficiile sistemului.

Standardul IEEE P2413 a fost inițiat de către IEEE în 2014. Se estimează că IoT va deveni unul dintre cei mai importanți factori de creștere pentru diversele piețe tehnologice. Majoritatea activităților de standardizare se limitează la anumite verticale, reprezentând insule de dezvoltare disjunse și, adesea, redundante. Cadrul arhitectural definit în cadrul acestui standard va promova interacțiunea între domenii, va sprijini inter-operabilitatea și compatibilitatea funcțională a sistemelor și va alimenta în continuare creșterea pieței IoT. Adoptarea unei abordări unitare a dezvoltării sistemelor IoT va reduce fragmentarea în industria de profil și va crea o masă critică de activități multi-partite pe tot Globul.

Participanții la întâlnirea IEEE P2413 au avut și ocazia de a vizita centrul industrial de expoziție din cadrul sediului central Huawei din Shenzhen. Delegații au putut vedea o gamă largă de soluții pentru industria verticală, precum Orașe Smart, Orașe Safe, Guvernare Smart, Educație Smart, Transporturi Smart, Energie Smart, Finanțe Smart, Producție și Media Smart și multe altele.

Despre Huawei

 

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa îmbunătățească viața și să crească eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii. Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați-ne online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here