Storis, prima aplicație de audiobooks, e-books și podcasts în limba română, își propune să atragă fonduri de 700.000 Euro, prin listarea pe platforma de crowd-investing SeedBlink

0
1014
  • Proiectul beneficiază deja de o finanțare de 300.000 Euro din partea editurii Litera
  • Evaluarea pre-listare plasează proiectul la suma de 3,9 milioane Euro
  • Numeroase titluri din aplicație sunt înregistrate în studiourile Storis și primesc vocile unor naratori profesioniști sau cunoscuți actori, precum Șerban Pavlu sau Mihai Călin
  • Storis grupează, în acest moment, peste 900 de cărți audio, 5.500 de ebook-uri și 80 de podcast-uri în limba română
  • Accesul la întregul conținut este ușor și nelimitat, pentru orice utilizator, prin abonamentul lunar unic, în valoare de 48 Lei

 

București, 8 iunie 2021Storis, prima aplicație de audiobooks, e-books și podcasts în limba română, va demara, în data de 9 iunie, o rundă de finanțare, prin intermediul platformei de crowd-investing SeedBlink, cu scopul de a atrage 700.000 de Euro.

„Este timpul să aducem simplitatea, confortul și tehnologia actuală și în lumea cărților, pentru pasionații de cărți și podcast-uri aflați mereu aproape de o pereche de căști sau de un sistem audio. Filmul și muzica deja au migrat în mediul digital, iar accesul s-a democratizat, global, iar acum suntem mândri să aducem evoluția naturală și pentru cărți – mii de titluri, de la bun început, ajung pe smartphone-urile și tabletele românilor, în limba noastră, prin vocile naratorilor profesioniști, dar și ale actorilor de calibru, precum Șerban Pavlu sau Mihai Călin. Runda de finanțare pe care planificăm să o atragem, prin intermediul SeedBlink, ne va propulsa în etapa de lansare a serviciului către publicul din România și, în același timp, ne va accelera procesul de extindere continuă a numărului de titluri disponibile”, declară Cătălin Meșter, CEO, Storis.

Participarea la runda de investiții este deschisă oricărui utilizator înregistrat pe platforma SeedBlink, iar contribuția minimă la finanțare se situează la pragul de 2.500 de Euro.

“În lipsa unei soluții care să ofere conținut de calitate în limba locală, piața de carte digitală a rămas în urmă, atât în România cât și regiune, comparativ cu nivelul european. Storis adresează această nevoie, oferind o aplicație intuitivă și un catalog inițial semnificativ. Știm că ambițiile fondatorilor sunt să facă din Storis un jucător regional în această piață și ne bucurăm să oferim o nouă oportunitate de investiții pe SeedBlink în EdTech, o verticală de interes strategic și cu impact social pentru noi toți”, declară Andrei Dudoiu, CEO, SeedBlink.

Utilizarea fondurilor obținute prin listare va fi alocată astfel:

  • Dezvoltarea produsului: 22.9%
  • Crearea de conținut: 16%
  • Marketing: 35.5%
  • Cheltuieli cu personalul: 24.11%
  • Altele: 1.46%

 

Proiectul beneficiază deja de o finanțare de 300.000 Euro din partea editurii Litera, lider pe piața de carte din România, iar drepturi de autor de la numeroase edituri din țară și din străinătate sunt adăugate constant și transformate în conținut audio și ebook în aplicația Storis, disponibilă în curând utilizatorilor de smartphone-uri și tablete Andoid și iOS.

“Cărțile digitale au avut o creștere extraordinară în ultimii zece ani, în întreaga lume. În România, însă, piața lipsește aproape cu desăvârșire. Anul trecut, în Marea Britanie – care are o piață editorială de 3,3 miliarde lire sterline – digitalul a reprezentat 23%. În Romania, într-o piață de carte estimată la 80-100 milioane de Euro, digitalul nu reprezintă mai mult de 0,1% din aceasta. În condițiile în care pandemia a accelerat apetitul pentru formatele digitale – iar numărul abonaților la platformele de streaming Netflix și HBO este în continuă creștere în România – cred că nu există nicio altă explicație pentru inexistența unei piețe active de carte digitală decât lipsa ofertei. Storis va fi platforma care va distribui acest tip de produs. Practic, va aduce cea mai mare bibliotecă digitală din România în buzunarul fiecărui cititor și mă bucur să fac parte din acest proiect, ca partener și investitor”, menționează. Dan Vidrașcu, General Manager, Litera Media Group.

Serviciul, evaluat la 3,9 milioane de Euro înainte de listarea pe platforma SeedBlink, este dezvoltat de o talentată echipă de tineri antreprenori români, cu focus pe minimalism, accesibilitate și streaming audio generos, de la ficțiune, până la afaceri, dezvoltare personală, mindfulness și meditație.

„Misiunea noastră este să aducem piața de carte digitală din România la nivelul celor din Europa prin dezvoltarea chiar aici, în România, a uneia dintre cele mai simple și plăcute experiențe digitale de citit și învățat. Am reunit un grup puternic de talente locale, pe drumul spre un produs 100% românesc, cu o țintă clară: să luptăm de la egal la egal cu marii jucători globali din industrie”, adaugă Cătălin Meșter.

Fiecare utilizator va avea acces nelimitat la întreaga bază de conținut din aplicația Storis, pe baza unui abonament lunar de 48 lei.

Despre Storis

Storis este prima aplicație de audiobooks, e-books și podcast-uri în limba română, start-up partener al celor mai mari edituri din România. Serviciul grupează mii de titluri în limba română, ușurează accesul la informație și este disponibil utilizatorilor oriunde și oricând. Mai multe informații sunt disponibile pe www.storis.ro și www.facebook.com/storisromania.

Despre SeedBlink

SeedBlink este platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa din punct din punct de vedere al sumelor tranzacționate și a numărului de investitori. Compania își propune sa democratize procesul de investiții prin a îmbina vizibilitatea adusă de crowdsourcing, flexibilitatea business angels și expertiza VC, într-o platforma online.  Mai multe detalii, pe www.seedblink.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here