Statele Unite isi retrag avioanele de lupta din Libia, anunta Pentagonul

0
620
rachete_bombe_atac

rachete_bombe_atacArmata americana a retras luni avioanele de lupta pe care le-a angajat in campania internationala din Libia, a anuntat Pentagonul, dupa ce Washingtonul a acceptat, la sfarsitul saptamanii trecute, sa isi prelungeasca raidurile pentru 48 de ore.

Initial, Statele Unite au prevazut sa isi retraga avioanele de lupta si rachetele Tomahawk din teatrul de operatiuni incepand de la sfarsitul saptamanii, aliatii sai din cadrul NATO preluand operatiunile de joi.

insa, duminica, Washingtonul a acceptat cererea NATO de a efectua lovituri aeriene in Libia pana luni, din cauza „conditiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioada”.

De luni, de la ora 22.00 GMT (marti, 1.00, ora Romaniei), niciun avion de lupta american nu a mai efectuat nicio misiune, a anuntat capitanul Darryn James, un purtator de cuvant al Pentagonului, care a subliniat, totodata, ca avioanele erau pregatite sa intervina „in cazul in care NATO va solicita acest lucru”.

De duminica, de la ora 22.00 GMT (luni, 1.00, ora Romaniei), si pana luni, la ora 10.00 GMT (13.00, ora Romaniei), avioanele de lupta americane au efectuat cel putin doua raiduri, dar nu a fost lansata nicio racheta Tomahawk, a adaugat capitanul James.

Armata americana va mai furniza de-acum numai avioane pentru alimentare in zbor si va efectua misiuni de bruiaj si supraveghere. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here