Start-up-ul european FlixBus își întărește prezența pe piața din România: cu ALIS Group, rețeaua verde se extinde rapid

0
1675


++ Nord-vestul, vestul și centrul României sunt conectate cu rețeaua verde europeană

++ Legături zilnice spre Ungaria și Austria și conexiuni către restul Europei

++ Grupul ALIS, partener regional al FlixBus, a investit în 10 autobuze echipate și a creat 20 de noi locuri de muncă.

++ Începutul mobilității ecologice și inteligente în România: FlixBus duce autobuzele tradiționale în era digitală

++ Acapararea pieței: de la un start-up german la numărul 1 la nivel european.

FlixBus se consolidează pe piața românească. Prin conectarea centrală, de nord-vest și vest a României în rețeaua verde, FlixBus a crescut la 16 noi destinații. Datorită noului nostru partener ALIS Group, din 22 iunie, pasagerii români vor avea posibilitatea să călătorească zilnic direct la Budapesta și Viena, cu multe avantaje, printre care locuri confortabile cu mai mult spațiu pentru picioare, Wi-Fi gratuit, plug-inuri sau USB lângă scaun. Prin introducerea în rețeaua verde pasagerii vor avea acces la 1200 de destinații și 22 de țări europene în întreaga rețea.

De la începutul intrării în zona țărilor din centrul și estul Europei în 2016 țelul a fost să conectăm țările și să le oferim mobilitate smart și verde și pasagerilor români. Mulțumită echipei de la ALIS Group ne-am consolidat poziția în România și am reușit să oferim călătorii de calitate la prețuri decente. Toți pasagerii trebuie să simtă digitalizarea și modernizarea autobuzelor tradiționale din industrie”, a declarat Laszlo Arany, Felixbus Romania MD.

Pentru a fi partener FlixBus compania Alis Group a investit în 10 autobuze verzi marca FlixBus și a creat 20 de noi locuri de muncă.

Ne străduim să creștem constant, să avem noi investiții în flota actuală și să oferim standarde înalte în timpul călătoriei. Experiența noastră și cunoașterea din ultimul deceniu și jumătate ne-a învățat să recunoaștem oportunitățile bune pe piață. Creștem și ne dezvoltăm în continuare și am recunoscut foarte depede modelul de afaceri al acestui start-up european FlixBus, ca parte a planurilor noastre viitoare și a creșterii afacerii”, a precizat Florin Crișan, managerul general Alis Holiday.

Începutul mobilității verzi și smart în România: FlixBus aduce industria de autobuze tradițională în era digitală

Rețeaua verde din România o să includă 5 linii internaționale. Din 22 iunie, trei din ele încep acoperind Transilvania, Banatul și Crișana, în timp ce restul de două o să fie disponibile din iulie, acoperind regiunea Maramureșului. Conexiuni directe între Sibiu <> Budapesta, Miercurea-Ciuc <> Budapesta/Viena și Timișoara <> Budapesta / Viena sunt operate zi de zi cu opriri în Arad, Sebeș, Alba Iulia, Aiud, Turda, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea. Din hub-urile precum Budapesta și Viena pasagerii pot avea legături în 10 țări și mai mult de 80 de noi destinații.

Până în acest moment mai mult de 60 de milioane de pasageri au beneficiat de rețeaua globală în cele 200.000 de legături zilnice în mai mult de 1200 de destinații din 22 de țări, iar România face acum parte din această rețea.

Cu excepția avantajelor importante care ies din acest model de afaceri, FlixBus ne aduce și noi pasageri și deschide ușa celor existenți – 30 de milioane de noi pasageri în fiecare an la nivel mondial. De aceea, suntem foarte fericiți de faptul că suntem parte a unei rețele atât de largi în Europa și că vom avea grijă de pasagerii români”, a spus Florin Crișan.

Rezervarea este deja posibilă pe www.FlixBus.ro, prin aplicația mobilă în limba română sau prin intermediul partenerilor sau agențiilor Alis Holidays. Pe principala o găsiți pe platformă sau puteți să verificați site-ul web pentru alte locații.

Cu aplicația mobilă disponibilă în limba română ce poate fi utilizată pe sistemele iOS și Android pasagerii pot foarte ușor să-și reserve un bilet, să găsească informații despre conexiunile disponibile, să găsească informații suplimentare despre călătoria lor sau să utilizeze navigația pentru a localiza cea mai apropiată stație de autobuz”, a menționat Laszlo Arany.

Pentru a furniza cele mai simple și confortabile curse fiecare autobuz are standarde europene de calitate și siguranță. FlixBus oferă pasagerilor Wi-Fi gratuit, scaune confortabile cu mai mult spațiu pentru picioare, aer condiționat, prize sau USB lângă fiecare scaun și toaletă la bord. De asemenea, anularea unei rezervări sau reprogramarea biletului este flexibilă și se face online cu până la 15 minute înainte de plecare. Bagajele nu costă nimic și nu este nevoie de bilete printate, check-in-ul fiind posibil prin scanarea unui cod QR de pe telefonul mobil.

Pătrundere puternică pe piață: de la start-up german la jucător european

FlixBus a schimbat jocurile pe piață cu o combinația hi-tech și industria tradițională de autobuze. FlixBus a fost fondată în 2013 în Germania după dereglementarea pieței naționale. Datorită unui model de business inovativ și cooperării cu companii regionale FlixBus a fost în stare să dezvolte o rețea la nivel național în câteva luni de la lansare.

Combinând spiritual antreprenorial și tehnologia inovatoare cu industria tradițională am reușit să oferim o întreagă altă semnificație transportului. Pur și simplu facem autobuzele cool din nou”, a declarat Laszlo.

În anul 2015, ca lider clar de piață în Germania, FlixBus a început să se dezvolte la nivel internațioal lansând rute în Franța, Olanda și Italia, precum și servicii transnaționale în Scandinavia. În 2016 fostul start-up s-a extins în centrul și estul Europei, în Marea Britanie și Spania. De la sediul din Munchen, Berlin, Paris, Zagreb, Milan, Kopenhaga și Amseterdam, FlixBus operează acum autobuze verzi în 22 de țări europene și a transport în jur de 60 de milioane de pasageri în 2016. Globalizarea este susținută de investitorul american General Atlantic și SilverLake. Până la finalul anului 2017 estimările arată că o să fie mai mult de 100 de milioane de pasageri și mai multe țări în jurul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here