Stare de alerta in intreaga lume. Ce se va intampla pe 11/11/2011, la ora 11:11?

0
674
intrebari-semne

intrebari-semneNumerologii din lumea intreaga au intrat in stare de alerta, odata cu apropierea zilei de vineri, cu 49 de minute inainte de ora pranzului – 11.11 din 11/11/2011, o aliniere rara a acestor numere, care, pentru adeptii stiintelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobisnuite.

In timp ce pentru cei mai multi oameni aceasta concordanta a cifrelor ceasului si calendarului, care se produce o data pe secol, va trece neobservata, numerologii si alti specialisti in ezoterism cauta in acest eveniment existenta unor semne deosebite.

Unii evoca inceputul unei noi epoci umaniste, al unei noi armonii in lume, deschiderea unei porti spre o alta dimensiune sau chiar „o bulversare a constiintei”.Mii de adepti intentioneaza sa se intalneasca in aceasta zi pentru a lua parte la diverse ceremonii sau dansuri. Mai multe pagini consacrate acestei date si-au facut deja aparitia pe Facebook. Organizatia spaniola pentru nevazatori Once va organiza o loterie speciala al carei premiu va fi de 11 milioane de euro. Clarvazatorii si cei mai cunoscuti „preoti” ai paranormalului saluta importanta „sincronicitatii” din 11/11/11, precum israelianul Uri Geller, americanca Solara, „experta in numerologie” si autoare a unei carti despre semnificatia numarului 11, sau fanii „Spinal Tap”.

Este vorba de un film din 1984, ce descrie un grup de hard rock, inspirat din fapte reale sau imaginare, in care numarul 11 primeste o semnificatie speciala. „Faptul de a avea un triplu numar-cheie in calendar are cu siguranta o anumita semnificatie”, a declarat Solara. „Prevad o schimbare majora in constiinta planetei si evenimentul coincide cu aceasta data”, a adaugat acest medium. Solara, care locuieste in Peru, a pastrat secretul asupra proiectelor ei pentru data de 11 noiembrie 2011, dezvaluind doar faptul ca grupuri de oameni din peste 50 de tari vor marca acest eveniment, stand pe jos, in tacere, si meditand. Numerologii atribuie numarului 11 puteri paranormale, care ofera un canal de comunicare cu subconstientul. Pentru altii, precum Solara, 11 reprezinta dualitatea dintre bine si rau in lume.

Internetul a fost invadat si el de bloggeri care insista asupra caracterului mistic al acestui numar, asociat in mod regulat cu catastrofe, potrivit acestora, precum atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii. Unii dintre ei insista asupra faptului ca cele doua turnuri gemene de la World Trade Center din New York aminteau prin forma lor de cifra 11. in plus, primul avion de pasageri care a lovit turnurile a avut cifra 11 ca numar al zborului. Altii citeaza profetia Sfantului Malachia, care, in secolul al XI-lea, prevedea ca vor exista 112 papi inainte de producerea apocalipsei biblice. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea papa din istorie.

Data de 11 este incarcata de conotatii istorice. Armistitiul din Primul Razboi Mondial a fost semnat la ora 11.00 dimineata, pe 11 noiembrie 1918. „Exista o sincronicitate interesanta in faptul ca numeroase evenimente sunt asociate cu numarul 11”, a declarat Ellie Crystal, autoarea unui blog pe care se prezinta ca „o exploratoare a lumii metafizice”. Pentru John Hoopes, profesor de analiza critica la Universitatea din Kansas, toate aceste teorii pseudo-stiintifice reprezinta exemplul perfect pentru „metoda de confirmare a unei ipoteze”. Este vorba de tendinta de a privilegia acele informatii care confirma idei preconcepute, fara a tine cont de cele care le dezmint, a explicat profesorul american. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here