Starcom România prezintă Content Power Ratings, topul emisiunilor preferate de români primăvara aceasta

0
1259

 

  • În topul clasamentului se află show-ul Românii au talent

 

 

București, 23.07.2020 – Starcom România a realizat Content Power Ratings, un clasament al celor mai urmărite emisiuni TV în această primăvară de către români. Liderul clasamentului este show-ul „Românii Au Talent” de la Pro TV. Pe locul doi se află emisiunea „Acces Direct” de la Antena 1, iar pe al treilea loc emisiunea „Asia Express – Drumul Comorilor”.

 

Odată cu instraurarea stării de urgență și a carantinei, grila de primăvară a televiziunilor a fost parțial modificată, lucru care a adus schimbări interesante în topul emisiunilor TV.

 

 

 

 

 

Liderul topului se modifică față de ediția de toamnă, starul sezonului fiind Românii Au Talent, emisiune ce deține supremația în trei dintre cele opt dimensiuni luate în calcul, în timp ce în cazul celorlalte vorbim despre o clasare în top trei.

 

Acces Direct se menține pe locul doi, în special datorită dimensiunii comunităților de fani de pe rețelele sociale, dar și faptului că postările distribuite prezintă un interes ridicat din partea acestora.

 

Asia Express ocupă locul al treilea în top. Această poziție se datorează interesului foarte mare al consumatorilor de conținut TV de a afla cine a câștigat cursa, dar și a numărului de aprecieri primite în rețelele sociale – unde s-a situat pe locul doi.

 

Puterea Dragostei, liderul topului de toamnă, pierde teren față de sezonul anterior, în special din cauza scăderii performanței în ceea ce privește mențiunile în presă, dar și a scăderii volumului de conversație pe paginile de social media ale emisiunii.

 

iUmor este liderul de vizualizări în YouTube, la distanță considerabilă de următorul clasat.

Cu toate că a avut doar două difuzări în această perioadă, Chefi la Cuțite menține ridicat interesul fanilor, în special prin postările din social media.

 

Produsele de ficțiune-dramă ale celor două mari generaliste, Sacrificiul și Vlad se întrec pentru top, cu un mic plus pentru serialul Antenei 1, în special datorită contului de YouTube unde vedem un număr impresionant de vizualizări.

 

Survivor România, emisiunea ce a avut premiera la Kanal D în această primăvară, reușește să atingă poziția a 11-a în top, datorită numeroasele discuții care au avut ca subiect principal emisiunea.

 

George Mușat, Starcom Data Strategy & Analytics Manager, a declarat:Românii Au Talent a fost mereu vedeta grilelor de primăvară încă de la lansare. În ceea ce privește audiențele TV, emisiunea se află la mare distanță de principalii concurenți, dar odată cu adăugarea tuturor dimensiunilor după care poate fi evaluată o emisiune, descoperim un competitor important care se situează destul de aproape de acesta. Este vorba despre Acces Direct, candidat ce nu vine din zona de maximă audiență, ceea ce face și mai interesantă competiția.

 

Content Power Ratings – TV Performers

 

Emisiunile Pro TV rămân lider autoritar în clasament, având la bază audiențele TV. Antena 1 reușește să aducă pe ecran trei competitori serioși, față de unul singur în sezonul de toamnă. Acces Direct este singura emisiune din afara intervalului de maximă audiență prezentă în top.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Content Power Ratings – Social Media Performers

În social media remarcăm prezența pe prima poziție a emisiunii Acces Direct, la distanță mare față de următorul competitor, Asia Express – Drumul Comorilor. Observăm o asemănare de punctaj, de 5.0, între cele două emisiuni, Puterea Dragostei și Românii Au Talent. Cu toate acestea, Puterea Dragostei reușește să ocupe locul al treilea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Content Power Ratings – Online Interest Boosters

În ceea ce privește căutările telespectatorilor în mediul online, Asia Express este emisiunea ce suscită cel mai mare interes în această primăvară. Aceasta a atins punctul de maximum în luna aprilie. Pe locul al doilea avem Puterea Dragostei, iar pe cel de al treilea Românii Au Talent – între cele două emisiuni fiind o diferență mare de punctaj, 5.0 vs. 3.4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Content Power Ratings – In Sight Shows

Românii Au Talent este lider autoritar în topul show-urilor. Emisiunea se detașează față de competiție cu un scor de 6.9 și lasă astfel în urmă iUmor, pe locul doi, cu un punctaj de 2.4 și Puterea Dragostei, pe locul trei, cu un punctaj foarte mic, de 1.8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre metodologie

 

Algoritmul de calcul al Content Power Ratings a fost elaborat luând în calcul trei dimensiuni care au fost raportate la populația totală:

– Indicele volumului de audiență (audience size) – calculat pe baza audiențelor TV la nivel național, numărul celor care urmăresc conturile de pe rețelele de socializare cât și numărul de vizionări ale clipurilor publicate pe conturile show-urilor de pe YouTube. Acest indice are o pondere de 50% în ratingul total.

– Indicele implicării fanilor (involvement) – calculat pe baza numărului de aprecieri și distribuiri de către utilizatori ale conținutului pe rețelele sociale si numărul de căutari ale emisiunii pe motoarele de căutare. Acest indice are o pondere de 30% în ratingul total.

– Indicele de promovare (advocacy) – calculat pe baza aparițiilor în presa scrisă și online și numărul de cometarii de pe conturile de socializare. Acest indice are o pondere de 20% în ratingul total.

Sursele de date utilizate in alcătuirea topurilor au fost: monitorizarea ZeList pentru vizibilitatea în presa scrisă și online, Social Tools™ pentru monitorizarea conturilor de pe rețelele de socializare, Kantar Media pentru datele de audiență TV și Google Trends pentru monitorizarea interesului pe motoarele de căutare.

 

 

Despre Starcom România

Agenția Starcom este parte din cea mai mare rețea de media din lume, Publicis Media Groupe. Înființată în 2000, Starcom este prima agenție de media din România premiată la Cannes, dar și la alte festivaluri precum Eurobest, Ador, Portoroz, Effie și Webstock. Cu o experință de mai bine de un deceniu în industria românească de comunicare, agenția enumeră totodată specializări diverse ale departamentelor și oamenilor săi, precum Consumer Understanding, Inovație, Digital, Planning, Buying sau Proiecte Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here