Standard & Poor's a reconfirmat ratingul Romaniei

0
829
standard-and-poors-retrogradare-rating-economie

Agentia de rating Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung in valuta, respectiv in moneda locala, cu perspectiva stabile, a anuntat luni Ministerul Finantelor Publice.

Reconfirmarea rating-ului si perspectivei stabile a Romaniei este sustinuta de nivelul moderat al datoriei publice si al datoriei externe, pe fondul unei perspective de crestere economica semnificativa, anunta Mediafax.

Agentia apreciaza ca desi se asteapta ca masurile de relaxare fiscala sa majoreze deficitele fiscale si externe, acestea se vor situa la niveluri gestionabile, acceptabile, fara a reveni la cele inregistrate in 2008.

in acelasi timp, S&P semnaleaza ca instabilitatea legislativa poate genera riscuri de inrautatire a ratingului de tara, referindu-se in mod special la proiectul legislativ privind darea in plata, avand in vedere impactul negativ asupra conditiilor de finantare pentru sectorul privat.

Agentia de rating mentioneaza ca rating-urile ar putea fi imbunatatite daca consolidarea bugetara va fi reluata si datoria guvernamentala neta va intra pe o traiectorie descendenta si in cazul in care restructurarea intreprinderilor de stat va fi implementata cu succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here