Stadiul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj”

0
743

Consiliul Judetean Cluj a primit astazi, 20 ianuarie 2011, din partea Jaspers confirmarea oficiala a faptului ca, in urma analizei variantei finale a aplicatiei de finantare aferenta proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj”, aceasta nu mai necesita niciun fel de modificari sau completari suplimentare, indeplinind astfel conditiile

necesare in vederea depunerii la Comisia Europeana.
Mentionam in acest context faptul ca Jasper (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) este organismul acreditat de catre Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii sa acorde suport si supervizare in vederea elaborarii proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj”.
„Confirmarea primita astazi reprezinta un pas extrem de important in procesul de realizare in judetul Cluj a acestui proiect referitor la implementarea unui sistem integrat de management al deseurilor. Semnificatia acestei confirmari o reprezinta faptul ca, in urma unei analize extrem de riguroase, aplicatia Consiliului Judetean Cluj a fost apreciata ca fiind completa si intrunind conditiile necesare in vederea depunerii spre finantare la Bruxelles. Ca urmare a acestui fapt, pana cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie proiectul privind „Sistemul de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj” urmeaza a fi transmis Comisiei Europene. Am marcat astfel o noua etapa in demersul de realizare la standarde europene a unui sistem integrat de colectare, tratare si eliminare a deseurilor menajere din intreg judetul Cluj” a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Radu Bica.
in acest sens, in prima sedinta a Consiliului Judetean Cluj care va avea loc la finalul lunii ianuarie va fi supus aprobarii deliberativului judetean Studiul de Fezabilitate cuprinzand indicatorii tehnico-economici precum si cuantumul cofinantarii de catre Consiliul Judetean a proiectului, urmand ca aceasta etapa sa fie indeplinita si de catre toate cele 81 de unitati administrativ-teritoriale din judet.
Urmatorul pas a fost facut prin convocarea in data de 28.01.2011 a Adunarii Generale a Asociatilor membri ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan Cluj in cadrul careia va fi supusa spre aprobare forma finala a proiectului impreuna cu indicatorii tehnico-economici si bugetul proiectului.
Reamintim in acest context faptul ca valoarea totala a proiectului este de 76.453.255 de Euro din care finantarea Fondului European de Dezvoltare Regionala reprezinta 38.773.186 de Euro, finantarea de la Bugetul de Stat al Romaniei va fi de 8.723.967 Euro, diferenta de 28.956.102 Euro urmand a fi asigurata de judetul Cluj. Proiectul prevede in principal inchiderea si ecologizarea depozitelor urbane de deseuri menajere neconforme, construirea unui Centru de Management Integrat al Deseurilor in municipiul Cluj-Napoca si realizarea a trei statii de transfer in Mihai Viteazu, Gherla si Huedin.

Biroul de presa
20.01.2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here